1. Virkite bulves ir pupeles atskirai kol suminkštės, tada nusausinkite. Pupeles nuskalaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
2. Tuo tarpu pagaminkite citrininį užpilą. Supilkite sultis ir aliejų į užsukumą indą, gerai suplakite. Padalinkite į dvi dalis, didesnę ir mažesnę (mažesnę naudosime pabaigoje). Į didesnę pridėkite česnakų ir kmynų. Gerai sumaišykite, kad gautusį vientisa masė.
3. Kepkite tuno kepsnį keptuvėje (galima kepti ir ant grotelių). Iškeptam leiskite pastovėti maždaug 5 minutes, tada supjaustykite plonyčiais gabalėliais.
4. Sumaišykite konservuotą tuną, pomidorus, špinatus, bulves, pupeles ir padažą į didesnį indą. Gražiai išdalinkite viską į lėkštės, ant viršaus dėkite tuną. Ant viršaus pilkite į šalį atidėtą masę (mažesniąją dalį).