miltelinis cukrus: 3 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį, priklausomai nuo uogų rūgštumo)
Mėlynių želei:
šaldytos mėlynės: 200 gramų
miltelinis cukrus: 2 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
želatina: 1 arbatinio šaukštelio
Baltojo šokolado putėsiams:
baltas šokoladas: 120 gramų
35-36% grietinėlė: 200 gramų
Recepto paruošimas
1. Mėlynių putėsiai: Želatiną užpilkite 3 valgomaisiais šaukštais šalto vandens bei palikite išbrinkti. Plaktuvu išplakite grietinę, mėlynes (prieš tai pertrinkite jas per sietelį) ir pusę miltelinio cukraus. Ištirpinkite želatiną bei atvėsintą supilkite į turimą masę. Išplakite. Iki standumo išplakite grietinėlę su likusiu milteliniu cukrumi bei atsargiai įmaišykite į mėlynių ir grietinės masę. Išpilstykite į indelius bei statykite į šaldytuvą, kad sustingtų.
2. Mėlynių želė: Užpilkite želatiną 3 arbatiniais šaukšteliais šalto vandens bei palikite išbrinkti. Išbrinkusią kartu su trintomis, per sietelį pertrintomis mėlynėmis pakaitinkite, kol ištirpsta, bet neužvirinkite. Atvėsinkite bei atsargiai išpilstykite ant sustingusių mėlynių putėsių. Statykite į šaldytuvą, kad želė sustingtų.
3. Šokolado putėsiai: Šokoladą išlydykite vandens garų vonelėje bei atvėsinkite. Įmaišykite iki standumo išplaktą grietinėlę. Atsargiai minimaliu greičiu paplakite viską plaktuvu. Išpilstykite ant sustingusios mėlynių želės bei statykite vėl į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus!
4. Pastebėjimas: Gaunasi nuostabaus skonio desertukas. Mėlynių sluoksniai maloniai gaivūs, šokolado sluoksnis purus bei pakankamai saldus. Galite naudoti įvairias mėgiamas uogas.