smulkiai nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 citrinos
miltai: 1,75 puodelio
kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
pienas: 0,5 puodelio
šilauogės: 1 kupinas puodelis
Traškiai plutelei:
avižiniai dribsniai: 0,5 puodelio
rudasis cukrus: 0,5 puodelio
miltai: 0,25 puodelio
maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
sviestas: 0,25 puodelio
Recepto paruošimas
1. Pradžioje pasiruoškite pyrago tešlą. Sviestą išsukite su cukrumi, kiaušiniu, citrinos žievele bei vanilės ekstraktu. Sudėkite pusę miltų, kepimo miltelius, gerai viską išmaišykite bei įplakite pieną. Ant viršaus berkite likusius miltus bei šilauoges. Šaukštu maišykite tešlą, kol uogos po ją tolygiai pasiskirstys.
2. Tuomet tešlą supilkite į vidutinio dydžio skardelę išklotą kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Tada produktus pyrago plutelei suberkite į vieną dubenį bei pirštais viską trinkite iki vientisų drėgnų trupinukų. Trupinukus užbarstykite ant pyrago tešlos.
4. Skardelę su tešlą pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40 minučių, kartas nuo karto pyragą vis patikrinkite mediniu pagaliuku.
5. Patarimas: Gražiau pjaustosi atvėsęs, tačiau labai gardus ir šiltas, su stikline pieno.
6. Rekomendacija: Daugiau uogų pyragų receptų rasite: Uogų pyragai.