Užkandis: Keptos avokadų skiltelės

Autorius apie receptą

Griežinėliais supjaustyti avokadai, kuriuos padengsime džiuvėsėliais ir iškepsime iki tobulumo.

Tokie avokadų griežinėliai yra nepaprastai gardūs ir itin lengvai pagaminami, todėl sužavės net ir pačius išrankiausius gurmanus.

Jeigu dar niekada nemėginote tokių užkandžių, tai pats laikas paskanauti. Išorėje jie gaunasi traškūs, o vidus toks minkštas.

Valgome su mėgstamais padažais.:)

Ingredientai

    • avokadai: 2 (dideli)
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • miltai: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • džiuvesėliai: 1 stiklinės
    • aliejus: 2 šaukštų
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avokadus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. 2. Apšlakstykite griežinėlius citrinos sultimis.
  3. 3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
  4. 4. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi bei pašlakstykite vienu šaukštu aliejaus.
  5. 5. Tada kiaušinį lengvai paplakite su druska ir pipirais.
  6. 6. Avokado griežinėlius apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiuvėsėliuose.
  7. 7. Dėkite į kepimo skardą.
  8. 8. Apšlakstykite likusiu aliejumi ir dėkite į orkaitę kepti maždaug 15 minučių, kol avokadai apskrus.
  9. 9. Patiekite su mėgiamu padažu ir lepinkitės!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.

Atsiliepimai

Sūriu užkeptos tortilijos su tunu
(12)
Keptuvėje kepti kalmarų žiedai su česnakiniu padažu
(1)