Valdorfo salotos su vynuogėmis ir vištiena

2018-07-04 Autorius Mukatanas

Valdorfo salotos su vynuogėmis ir vištiena

Ingredientai

    • kubeliais supjaustyti obuoliai: 300 gramų (~3 puodelių)
    • griežinėliais susmulkinti salierų kotai: 70 gramų (šiek tiek daugiau nei pusė puodelio)
    • susmulkinti graikiniai riešutai: 20 gramų
    • raudonosios vynuogės: 20 gramų
    • viščiukų mažoji filė: 300 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • aliejus: 1 šaukštelio
    • sviestas: 25 gramų
    • majonezas: 3-4 šaukštų
    • citrinos sultys: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje pakaitiname aliejų bei sviestą, kol pradės čirškėti. Tuo tarpu pabarstome vištieną iš abiejų pusių su druska bei su juodaisiais pipirais. Sudedame vištieną į keptuvę bei kepame po maždaug 2-3 minutes, iš abiejų pusių, kol įgis aukso atspalvį, po to sumažiname ugnį, uždengiame ir lėtai kepame maždaug 8-10 minučių, vieną kartą apverčiame.
  2. 2. Užpilui išspaudžiame 2 šaukštus citrinos sulčių bei išplakame jas su majonezu.
  3. 3. Vos tik susmulkiname obuolius kubeliais, sumaišome juos su užpilu, taip apsaugosime kubelių spalvą. Į obuolius įmaišome susmulkintus salierus, per pusę supjaustytas vynuoges bei susmulkintus riešutus.
  4. 4. Po to sudedame salotas į lėkštes, ant jų uždedame susmulkintų keptos vištienos dar šiltų gabaliukų. Skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau valdorfo salotų receptų rasite: Valdorfo salotos.
Nicos salotos su tunu ir ančiuviais
(1)
Špinatų ir avokadų salotos
(2)
Obuolių ir morkų salotos su majonezu
(2)
Gaivios uogų salotos
(1)