Varškės tortas su braškėmis

2018-06-05 Autorius oSkanu.lt

Varškės tortas su braškėmis

Ingredientai

    • mėgstami paprasti sausainiai: 200 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • varškė: 1 kilogramo
    • želatina: 5 arbatinių šaukštelių
    • cukrus: 4-5 šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio (arba 1 vanilės lazdelė)
    • braškės: 1 litro
    • braškių želė: 1 pakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sausainius sutrupiname bei sumaišome su ištirpintu sviestu. Mase padengiame apvalios torto formos dugną bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10–15 minučių. Išėmusios atvėsiname.
  2. 2. Tuomet želatiną ištirpiname nedideliame kiekyje karšto vandens, supilame į varškę, sudedame cukrų, vanilinį cukrų (arba išskobiame vanilės lazdelės sėklas) ir elektriniu plaktuvu plakame iki kreminės masės. Jei masė gavosi kiek per tiršta (turėtų būti grietinės tirštumo), įmaišome truputį pieno arba grietinėlės.
  3. 3. Tada varškės masę supilame ant sausainių sluoksnio bei maždaug 60 minučių palaikome šaldytuve.
  4. 4. Po to, varškei sustingus, ant viršaus išdėliojame per pusę perpjautas braškes, supilame paruoštą želė (vandens pilame trečdalį ant pakelio nurodyto kiekio). Bent kelias valandas paruoštą tortą stingdome šaldytuve. Skanaujame!
Šokoladinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis
(2)
Keto snickers tortas-pyragas su maskarpone be cukraus, be miltų
(1)
Jogurtinis tortas su vaisiais
(32)
Nekeptas jogurtinis tortas su mandarinais
(4)