1. Tešlą galime pasigaminti iš vakaro. Į dubenį supilame miltus, grietinę, sutarkuotą margariną, druską ir cukrų.
2. Jei tešlą ruošiame tą pačią dieną galime įberti arbatinį šaukštelį sausų mielių. Viską gerai išminkome, kol gaunasi vientisa masė.
3. Ir tuomet svarbiausias momentas, kad tešla būtų trapi - gerą pusvalandį tešlą reikia išmušti, kol ji taps labai minkšta ir tąsi kaip šiltas plastilinas.
4. Tada iš tešlos padarome "dešrą", suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą, bent jau valandai.
5. Kol tešla bręsta, pasigaminame įdarą. Susmulkintą kopūstą gilioje keptuvėje arba puode troškiname aliejuje, kol suminkštės, tada dedame druską, maltus pipirus ir susmulkintą virtą kiaušinį (kiaušinį sutarkuojame su burokine tarka). Įdarą būtina atšaldyti.
6. Įdaras su ryžiais ir bobausiais. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste, sudedame susmulkintus bobausius, grietinę, įberiame čiobrelių, pagardiname druska ir pipirais. Viską patroškiname apie 5 minutes ir sumaišome su ryžiais.
7. Tešlą supjaustome į 20-22 dalis.
8. Iškočiojame apskritos formos pagrindą, dedame ataušusio įdaro.
9. Tuomet lenkiame tešlą per pusę.
10. Ir užlankstome kraštus kaip koldūnams.
11. Paruoštus kibinus dedame į skardą ant kepimo popieriaus, būtinai paliekame nemažus tarpus, kadangi kepant jie gerokai iškyla. Kibinus aptepkite išplaktu kiaušinio baltymu.
12. Dedame į ikaitintą orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 20 minučių. Skanaus.
13. Rekomendacija: Daugiau kibinų receptų rasite: Kibinai.