1. Iš pradžių išvirkite bulves bei atvėsinkite. Sutrinkite bulves šakute, bulvių grūstuve arba tiesiog pertarkuokite burokinės tarkos pagalba.
2. Tada įkaitintoje aliejumi keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, po maždaug kelių minučių sudėkite ir susmulkintus pievagrybius, pakepinkite dar kelias minutes, kol suminkštėja. Šias daržoves įmaišykite į sugrūstas bulves. Atidėkite, įdaras jau pagamintas.
3. Tuomet dideliame dubenyje įpilkite vandenį, dėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, berkite druskos, viską išplakite. Po to per du kartus suberkite miltus, išmaišykite bei galiausiai perimkite tešlą į rankas - minkykite, kol gausite daugiau mažiau tolygų kamuolį.
4. Puode užvirinkite vandenį.
5. Paskui pamiltuokite stalą bei ant jo dėkite kočioti tešlos kamuolį. Iškočiokite pakankamai plonai, bet tešla persišviesti neturėtų. Paimkite puodelį bei įspauskite apskritimus. Ant jų išdėliokite po vienodą kiekį, maždaug 1 arbatinį šaukštelį bulvių įdaro. Tuomet kiekvieną virtinį uždenkite perlenkdamos pusiau, kraštus pirštais gerai sulipinkite ir užvirtinkite prispausdamos šakute arba pirštais sukamuoju judesiu pereidamos per visą kraštą.
6. Dėkite virtinius į verdantį vandenį, kai iškyla, virkite maždaug 6-7 minutes. Skanaukite su grietine!
7. Pastebėjimas: Vietoje pievagrybių, įdarui, galite naudoti karštai rūkytą šoninę - tada ją kubeliais supjaustytą pakepinkite, kol ši apskrunda, ir tik tuomet sudėkite susmulkintus svogūnus.
8. Rekomendacija: Daugiau virtinių receptų rasite: Virtiniai.