Virtų bulvių bandukės arba "Durniukai"

2018-03-27 Autorius SP Receptai

Virtų bulvių bandukės arba "Durniukai"

Ingredientai

    • bulvės: 1 kilogramo
    • kiaušinių tryniai: 1
    • bulvių krakmolas: ~150 gramų
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves išvirkite, jeigu virėte su lupenomis, tuomet nulupkite, jeigu ne - tiesiog atvėsinkite.
  2. 2. Bulves sutrinkite bulvių trintuve.
  3. 3. Sudėkite į dubenį, išlyginkite bei atskirkite ketvirtadalį masės. Tiek pridėkite krakmolo, dėkite kiaušinio trynį, pasūdykite, išminkykite.
  4. 4. Tuomet rankomis formuokite bandukes, viduje padarykite duobutę.
  5. 5. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį bei virkite kol jos iškils.
  6. 6. Išgriebkite bei patiekite su mėgiamu padažiuku arba grietine. Skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.
Bulvių apkepas su daržovėmis ir mėsa
(2)
Cepelinai su varške ir mėta
(1)