baltas sausas arba pusiau sausas vynas: 1 stiklinės
druska
pipirai
čiobrelis (šviežias arba džiovintas)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių užberkite ant vištienos blauzdelių druskos bei apkepkite jas įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Maniškės dar buvo nebuvo iki galo iškepusios, bet tai nėra svarbu, jos dar bus dedamos į orkaitę..
2. Tuomet apkeptas blauzdeles sudėkite į kepimo indą.
3. Tada aliejų (jo nebeprireiks) nupilkite bei į tą pačią keptuvę sudėkite padažui skirtus ingridientus, išskyrus vyną, pakaitinkite, kol susimaišys. Gautu padažu aptepkite vištieną, įpilkite į indą vyną.
4. Po to uždenkite indą su folija bei kepkite iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
5. Praėjus pusvalandžiui išimkite kepimo indą iš orkaitės, nupilkite padažą į keptuvę, o indą su vištieną įdėkite atgal į orkaitę, kad vištiena šiek tiek apskrustų.
6. Keptuvėje kaitinkite padažą maišydamos, kol šis sutirštės. Minėtu padažu užpilkite vištienos blauzdeles bei patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaukite!
Reda
Kas tiktu pvz vietoj vyno jei netycia neturetum?
Atsakyti
WorldRecipes™
Reda, galima tada visai jo nenaudoti :) Vistiek skonis bus nuostabus
Atsakyti
Kornelija
Nepakartojamas skonis!!! Pranoko visus anksčiau gamintus vištienos blauzdelėms padažus. Visa šeima valgė ir pirštus laižėsi, kaip buvo skanu. Ačiū, kad pasidalinote.
Atsakyti
Reda
Atsakyti
WorldRecipes™
Atsakyti
Kornelija
Atsakyti