1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę įpjaukite, ir atlenkite, kad kepsnys taptų didesnis. Jeigu norisi mažesnių bei daugiau kepsnių, tada galite įpjauti per visą filė, ir iš vienos gausite du gabalėlius. Krūtinėlę užklokite su maišeliu, kad "mušant" nesitaškytų sultys. Pamušame kočėlu.
2. Tuomet vištienos filė pabarstykite su prieskoniais: druska, pipirais ir kariu. Vienoje lėkštėje išplakite kiaušinius, kitoje suberiame dvi saujas džiūvėsėlių, o trečioje sutarkuojame sūrį. Į keptuvę įpilkite aliejaus. Keptuvę gerai įkaitinkite.
3. Tada vištieną pradžioje pamirkykite kiaušinio plakinyje, po to pavoliokite džiūvėsėliuose ir vėl plakinyje, o tada sutarkuotame sūryje. Dedame į karštą keptuvę bei ant didelės ugnies apkepame greitai apie 2 minutes.
4. Paskui vištienos kepsnius sudedame į skardą, primėtome į dvi arba keturias dalis pjautus pomidorus, pamėtome baziliko arba kitų mėgiamų prieskoninių žolelių, pabarstome likusiu sutarkuotu sūriu ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 10 minučių, arba kol sūris gražiai išsilydis. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepsnių receptų rasite: Vištienos kepsniai.