Vištienos kotletai su pikantišku įdaru

Ingredientai

    • maltos vištienos: 600 gramų
    • grietinėlės: 1 stiklinės
    • pipirų
    • druskos
    • kiaušinių: 2
    • pieno: trečdalio stiklinės
    • batono: 6 riekelių
    • džiovintų slyvų: 0,5 stiklinės
    • džiovintų obuolių: 0,5 stiklinės
    • miltų (apvoliojimui)
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių džiovintus obuolius bei slyvas nuplauname, pamerkiame į vandenį, palaikome maždaug 2 valandas bei sumalame. Į maltą vištieną įberiame druskos bei pipirų ir pamažu pildamos grietinėlę gerai išsukame.
  2. 2. Tuomet vienoje lėkštėje išplakame kiaušinius su pienu bei trupučiu druskos, į kitą įberiame miltų, o į trečią sudedame mažais kubeliais supjaustytą batoną.
  3. 3. Tada iš vištienos suformuojame nedidelius norimo dydžio kotletukus, į kiekvieno vidų dedame džiovintų vaisių įdaro. Kotletukus apvoliojame miltuose, po to pamirkome kiaušinių plakinyje bei dar apvoliojame batono kubeliuose.
  4. 4. Apkepame įkaitintame aliejuje, sudedame į skardą bei dar maždaug 10 minučių kepame iki 180–200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau vištienos kotletų receptų rasite: Vištienos kotletai.

Atsiliepimai

Kepta višta su obuoliais
(22)
Saldžiarūgštė vištiena su morkomis ir paprikomis
(7)
Kepti ryžiai su vištiena, morkomis ir žirneliais
(2)
Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu
(1)