Saldžiarūgštė vištiena su morkomis ir paprikomis

2018-07-10 Autorius Mukatanas

Saldžiarūgštė vištiena su morkomis ir paprikomis

Ingredientai

    Vištienos marinatui:
    • česnakas: 3 didelių skiltelių
    • sojų padažas: 3 arbatinių šaukštelių
    • ryžių vynas: 1,5 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
    • kukurūzų krakmolas: 3 arbatinių šaukštelių (arba bulvių krakmolas)
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio (arba rudas cukrus)
    • druska: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai malti juodieji pipirai: žiupsnelio
    Padažui reikės:
    • karštas vištienos sultinys: 0,75 puodelio
    • sojų padažas: 8-9 arbatinių šaukštelių
    • sezamų aliejus: 3 arbatinių šaukštelių (nėra būtina)
    • ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto (arba 0,75 šaukšto obuolių acto)
    • aštrus pomidorų padažas: 2,5 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: 3-4 valgomųjų šaukštų (arba medus)
    • bulvių krakmolas: 3 arbatinių šaukštelių
    Taip pat:
    • vištienos filė: 540 gramų
    • saldžiosios paprikos: 3
    • morkos: 1
    • svogūnai: 2
    • aliejus
    • sezamai: žiupsnelio (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių supjaustome vištieną maždaug 2,5 centimetro dydžio kubeliais.
  2. supjaustyta vištiena kubeliais
  3. 2. Tuomet nulupame bei sutriname česnako skilteles. Marinatui sumaišome sutrintą česnaką, sojų padažą, ryžių vyną, krakmolą, cukrų, druską bei žiupsnelį maltų pipirų. Maišome tol, kol ištirps cukrus. Vištienos gabaliukus sudedame į marinatą, gerai pavoliojame bei atidedame į šalį, kol paruošime daržoves ir padažą.
  4. 3. Tada padažui sumaišome sultinį, sojų padažą, sezamų aliejų, ryžių actą, pomidorų padažą, cukrų bei krakmolą.
  5. 4. Paprikas supjaustome maždaug 2 centimetrų dydžio kubeliais. Morką nuskutame bei supjaustome plonais pusmėnuliais. Svogūnus nulupame bei supjaustome maždaug 1 centimetro dydžio kubeliais.
  6. 5. Po to Wok arba paprastoje didelėje keptuvėje įkaitiname 1,5 valgomojo šaukšto aliejaus ant didelės ugnies. Sudedame vištieną bei daug nemaišydamos kepame maždaug 5 minutes, kol pradės balti, vietomis truputį apskrus. Viduje ji dar neturi būti pilnai iškepusi. Perkeliame vištieną į dubenį.
  7. 6. Į keptuvę supilame 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, suberiame svogūną, sumažiname ugnį iki mažos ir, vis pamaišydamos, kepame maždaug 3-4 minutes. Paskui padidiname ugnį bei suberiame paprikas ir morkas, vis pamaišydamos, kad neprisviltų, kepame dar maždaug 8-10 minučių, daržovės turi likti šiek tiek traškios.
  8. 7. Grąžiname vištieną į keptuvę, gerai išmaišome, supilame padažą, gerai viską sumaišome bei kepame dar keletą minučių, kad padažas sutirštėtų. Apibarstome sezamais. Skanaujame!

Vaida Bruožytė-Balkaitienė

Lb skanus, švelnus skonis. Nėra ryškaus saldaus-rūgštaus santykio. Tikrai gaminsiu dar kartą.
Atsakyti
Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
(1)
Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure
(4)