1. Iš pradžių supjaustome vištieną maždaug 2,5 centimetro dydžio kubeliais.
2. Tuomet nulupame bei sutriname česnako skilteles. Marinatui sumaišome sutrintą česnaką, sojų padažą, ryžių vyną, krakmolą, cukrų, druską bei žiupsnelį maltų pipirų. Maišome tol, kol ištirps cukrus. Vištienos gabaliukus sudedame į marinatą, gerai pavoliojame bei atidedame į šalį, kol paruošime daržoves ir padažą.
3. Tada padažui sumaišome sultinį, sojų padažą, sezamų aliejų, ryžių actą, pomidorų padažą, cukrų bei krakmolą.
4. Paprikas supjaustome maždaug 2 centimetrų dydžio kubeliais. Morką nuskutame bei supjaustome plonais pusmėnuliais. Svogūnus nulupame bei supjaustome maždaug 1 centimetro dydžio kubeliais.
5. Po to Wok arba paprastoje didelėje keptuvėje įkaitiname 1,5 valgomojo šaukšto aliejaus ant didelės ugnies. Sudedame vištieną bei daug nemaišydamos kepame maždaug 5 minutes, kol pradės balti, vietomis truputį apskrus. Viduje ji dar neturi būti pilnai iškepusi. Perkeliame vištieną į dubenį.
6. Į keptuvę supilame 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, suberiame svogūną, sumažiname ugnį iki mažos ir, vis pamaišydamos, kepame maždaug 3-4 minutes. Paskui padidiname ugnį bei suberiame paprikas ir morkas, vis pamaišydamos, kad neprisviltų, kepame dar maždaug 8-10 minučių, daržovės turi likti šiek tiek traškios.
7. Grąžiname vištieną į keptuvę, gerai išmaišome, supilame padažą, gerai viską sumaišome bei kepame dar keletą minučių, kad padažas sutirštėtų. Apibarstome sezamais. Skanaujame!
Vaida Bruožytė-Balkaitienė
Lb skanus, švelnus skonis. Nėra ryškaus saldaus-rūgštaus santykio. Tikrai gaminsiu dar kartą.
Atsakyti
Vaida Bruožytė-Balkaitienė
Atsakyti