mėgiami grybai: ~200 gramų (aš naudojau užšaldytą grybų asorti)
svogūnai: 1 (didelio)
druska
pipirai
riebesnė grietinė: 200 gramų
Skanios burokėlių salotos:
virti burokėliai: 2 (dideli)
konservuoti žirneliai: 1 indelio (400 gramų)
marinuoti agurkai: 1 stiklainio (6-8 ne per dideli agurkėliai)
majonezas: 4 valgomųjų šaukštų
druska
Recepto paruošimas
1. Kepsniai pradžioje mėsą sujaustykite ganėtinai plonomis "riekėmis", kiekvieną gabalėlį plonai išmuškite, pabarstykite visais prieskoniais, apšlakstykite sojos padažu bei aliejumi ir palikite bent 60 minučių pasimarinuoti.
2. Tuomet apkepkite kepsnelius keptuvėje, po maždaug 5 minutes iš abiejų pusių, svabu neperkepame! Mėsa išlieka sultinga bei minkšta.
3. Bulvių košė: Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, sumaigykite, dėkite sviestą. Pieną kaitinkite beveik iki virimo bei užpilkite ant bulvių - sumaigykite košę. Tada suberkite prieskonius, dėkite susmulkintus džiovintus pomidorus, viską gerai išmaišykite ir baigta - paskaninta ir nebe eilinė bulvių košė jau paruošta.
4. Grybų padažas: Pasūdytame vandenyje apie 15 minučių virkite grybus (nuo vandens užvirimo), nukoškite, susmulkinkite, jei reikia.
5. Po to susmulkinkite svogūną, apkepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, suverskite grybus, berkite druskos bei pipirų, supilkite grietinę ir viską pakaitinkite, kol padažas užverda.
6. Burokėlių salotos: Burokėlius bei agurkus supjaustykite mažais kubeliais, suberkite nusunktus žirnelius, dėkite majonezą, įberkite truputį druskos, išmaišykite ir gaivi, soti mišrainė jau pagaminta.
Atsiliepimai