1. Iš pradžių svogūnus nulupame bei supjaustome nedideliais kubeliais. Česnako skilteles nulupame bei atidžiai susmulkiname. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Tuomet svogūnus bei česnakus maišydamos kepame su aliejumi didelėje keptuvėje ant mažos ugnies maždaug 5 minutes, kol suminkštės. Sudedame kario tyrę bei vištieną į keptuvę, gerai išmaišome, kad vištienos gabaliukai apkibtų vienodu kario tyrės sluoksniu. Kepame maišydamos ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 7-9 minutes.
3. Tuomet supilame karštą sultinį bei kokosų pieną, užverdame maišydamos, po to sumažiname ugnį bei lėtai verdame maždaug 10 minučių. Suberiame pupeles ir žirnius, viską gerai išmaišome, užverdame bei 5 minutes paverdame.
4. Kai jau vištiena išsitroškina, įmaišome žuvų ir sojų padažus. Paragaujame, jeigu atrodo, kad reikia, įpilame dar šiek tiek sojų padažo. Padažas gausis ganėtinai skystas, bet dėl to nesukame sau galvos, jis labai skaniai susigeria į ryžius.
5. Patiekiame su virtais ryžiais, kurie išvirs, kol gaminsite šį karį. Karį apibarstome susmulkinta raudona aitriąja paprika. Skanaujame!
Atsakinėjama į Komentarą