Žuvies keksiukai užkandžiams

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Žuvies keksiukai užkandžiams

Ingredientai

    • 200 g žuvies filė
    • 100 g fermentinio sūrio
    • svogūno
    • 150 g miltų
    • 150 g pieno
    • 40 g tirpinto sviesto
    • 2 vnt. kiaušinių
    • 2 a.š. kepamo miltelių
    • krapų
    • petražolių
    • pipirų
    • druskos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Viename inde išplakame kiaušinius, tirpintą sviestą ir pieną. Kitame didesniame dubenyje miltus maišome su druska, kepimo milteliais. Į miltus supilame skystąją dalį. Viską gerai išmaišome iki vientisos tąsios masės. Sumalame žuvies filė ir svogūną, pakepiname. Sutarkuojame fermentinį sūrį, susmulkiname krapus ir petražoles.
  2. 2. Į tešlą sudedame krapus ir žiupsnelį tarkuoto sūrio, viską išmaišome iki vientisos masės.
  3. 3. Kepimo formeles sutepame aliejumi, dedame tešlą, užpildant 2/3 formelės. Su valgomuoju šaukštu dedame, įspausdami apkepintos žuvies su svogūnais ir prieskoninėmis žolelėmis. Viršų uždengiame tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min. Kepimo laikas priklauso nuo formelių dydžio. Į stalą teikiame su daržovėmis ir mūsų naminiais pagardais, pomidorų padažu ir naminiu majonezu. Skanaus.
Kepta skumbrė orkaitėje su daržovėmis
(8)
Su daržovėmis ir lašiša įdaryta lydeka
(1)
Šiltos žuvies salotos su mangų padažu
(1)
Rūkyta žuvis
(2)