Anties kulšelė su kriaušių tyre

2019-06-14 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Anties kulšelė su kriaušių tyre

Ingredientai

    • anties kulšelės: 2 (naudoju "Lapino puota")
    • druska: žiupsnelio
    • malti baltieji pipirai: žiupsnelio
    • kriaušės: 2
    • rudas cukrus: 1 šaukšto
    • salotos: kelių lapų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių anties kulšeles įtrinkite druska ir baltaisiais pipirais. Dėkite į kepimo indą bei dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 20-25 minutes.
  2. 2. Per tą laiką, į prikaistuvį sudėkite nuluptas kriaušes, užberkite cukraus, įpilkite šlakelį vandens ir apvirkite kriaušes. Vieną kriaušę sutrinkite trintuvu iki tyrės konsistencijos, o kitą dar pavirkite, kol šiek tiek karamelizuosis.
  3. 3. Po to į lėkštes dėkite salotų lapus, uždėkite anties kulšelę, šalia pilkite paruoštą tyrę ir uždėkite pjaustytą kriaušę. Patiekite ir skanaukite!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau antienos receptų rasite: Antienos receptai.
Lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais
(1)
Antienos sriuba su juodosiomis pupelėmis ir makaronais
(2)
Vytinta anties krūtinėlė
(3)
Confit de canard - antienos kulšelės prancūziškai
(2)