Apelsininė vištiena su soja, imbieru ir ryžių vyno actu – tai nepaprastai skanus ir aromatinis Azijos virtuvės įkvėptas patiekalas, kuris jūsų namuose sukurs tikrą gastronominio malonumo šventę. Šis receptas puikiai subalansuoja saldžiarūgščius skonius, o apelsinų sultys ir žievelė suteikia patiekalui gaivumo ir subtilaus citrusinių vaisių aromato. Traški vištiena, aplieta šilkiniu apelsinų padažu, apgaubtu sojos padažo gelmės ir aštraus imbiero natos, taps jūsų šeimos mėgstamiausiu patiekalu. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdienėms vakarienėms, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti savo svečius. Apelsininė vištiena puikiai dera su basmati ar jasmino ryžiais, o taip pat gali būti patiekiama su šviežiomis sezoninėmis daržovėmis.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jeigu neturite vištienos krūtinėlės, galite naudoti
vištienos šlaunelių mėsą be kaulų ir odos, kuri išliks sultingesnė. Vietoje daržovių aliejaus tinka ir kokosų aliejus, suteikiantis subtilų tropinį aromatą. Rudą cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, jei norite natūralesnio saldumo. Neturint ryžių vyno acto, tiks obuolių ar balzaminis actas. Jei nerandate šviežio imbiero, galite naudoti džiovintą (maždaug 1/3 šaukštelio), nors šviežias suteikia ryškesnį aromatą. Sojos padažą galima pakeisti tamari arba kokosų aminos, jei laikotės begliutenės dietos.
Patiekalo gaminimo patarimai
Geriausiam rezultatui pasiekti, vištieną marinuokite kiaušinio baltyme ir krakmole bent 15-20 minučių – taip mėsa išliks sultingesnė ir traškesnė. Neperkaitinkite aliejaus, kad vištiena neprisviltų. Padažą verta virti ant vidutinės kaitros, kad apelsinų sultys išgaruotų lėtai ir padažas taptų koncentruotesnis. Tarkuodami apelsino žievelę, naudokite tik oranžinę dalį, vengiame baltos, kuri gali būti karti. Prieš tiekiant, leiskite patiekalui pastovėti 5 minutes, kad skoniai geriau susijungtų.