Apelsininė vištiena su soja, imbieru ir ryžių vyno actu

2025-02-28 Autorius oSkanu.lt

Apelsininė vištiena su soja, imbieru ir ryžių vyno actu
Apelsininė vištiena su soja, imbieru ir ryžių vyno actu – tai nepaprastai skanus ir aromatinis Azijos virtuvės įkvėptas patiekalas, kuris jūsų namuose sukurs tikrą gastronominio malonumo šventę. Šis receptas puikiai subalansuoja saldžiarūgščius skonius, o apelsinų sultys ir žievelė suteikia patiekalui gaivumo ir subtilaus citrusinių vaisių aromato. Traški vištiena, aplieta šilkiniu apelsinų padažu, apgaubtu sojos padažo gelmės ir aštraus imbiero natos, taps jūsų šeimos mėgstamiausiu patiekalu. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdienėms vakarienėms, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti savo svečius. Apelsininė vištiena puikiai dera su basmati ar jasmino ryžiais, o taip pat gali būti patiekiama su šviežiomis sezoninėmis daržovėmis.

Galimos ingredientų alternatyvos

Jeigu neturite vištienos krūtinėlės, galite naudoti vištienos šlaunelių mėsą be kaulų ir odos, kuri išliks sultingesnė. Vietoje daržovių aliejaus tinka ir kokosų aliejus, suteikiantis subtilų tropinį aromatą. Rudą cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, jei norite natūralesnio saldumo. Neturint ryžių vyno acto, tiks obuolių ar balzaminis actas. Jei nerandate šviežio imbiero, galite naudoti džiovintą (maždaug 1/3 šaukštelio), nors šviežias suteikia ryškesnį aromatą. Sojos padažą galima pakeisti tamari arba kokosų aminos, jei laikotės begliutenės dietos.

Patiekalo gaminimo patarimai

Geriausiam rezultatui pasiekti, vištieną marinuokite kiaušinio baltyme ir krakmole bent 15-20 minučių – taip mėsa išliks sultingesnė ir traškesnė. Neperkaitinkite aliejaus, kad vištiena neprisviltų. Padažą verta virti ant vidutinės kaitros, kad apelsinų sultys išgaruotų lėtai ir padažas taptų koncentruotesnis. Tarkuodami apelsino žievelę, naudokite tik oranžinę dalį, vengiame baltos, kuri gali būti karti. Prieš tiekiant, leiskite patiekalui pastovėti 5 minutes, kad skoniai geriau susijungtų.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 500 gramų
    • kiaušinio baltymai: 1
    • kukurūzų krakmolas: 2 šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • daržovių aliejus: 2-3 šaukštų
    Padažui:
    • vištienos sultinys: 1 puodelio
    • apelsino sultys: iš 1 apelsino
    • tarkuota apelsino žievelė: iš 1 apelsino
    • rudasis cukrus: 3 šaukštų
    • sojų padažas: 2 šaukštų
    • ryžių vyno actas: 1 šaukšto
    • imbieras: 1 šaukšto (smulkiai kapotas)
    • česnakas: 2 skiltelių (kapotų)
    • smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų: saujelės
    • šaltas vanduo: 1 šaukšto
    • kukurūzų krakmolas: 1 šaukšto
    • aitriosios paprikos: žiupsnelio (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia askiriame kiaušinio baltymą nuo trynio. Trynį galite sunaudoti kitam patiekalui, šį kartą jo neprireiks.
  2. 2. Vištieną supjaustome nedideliais kąsnio dydžio kubeliais.
  3. 3. Pabarstome druska ir pipirais.
  4. 4. Dedame krakmolo, įleidžiame kiaušinio baltymą bei viską gerai išmaišome. Paliekame 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
  5. 5. Tuomet gilioje keptuvėje labai gerai įkaitiname aliejų. Dedame vištieną bei apkepame 3-4 minutes. Neužmirštame pamaišyti, kad vištiena nesuliptų.
  6. 6. Tada sudedame imbierą ir česnaką. Dar minutę pakepame.
  7. 7. Supilame vištienos sultinį, apelsinų sultis, ryžių actą, sojos padažą.
  8. 8. Suberiame apelsinų žievelę, rudą cukrų bei aitrias paprikas (jei naudojate).
  9. 9. Išmaišome, leidžiame užvirti. Sumažiname kaitrą bei verdame 10 minučių arba, kol skysčio sumažės dvigubai.
  10. 10. Šaukštą krakmolo sumaišome su šaltu vandeniu, supilame į vištieną, paverdame 2 minutes arba, kol padažas sutirštės. Sudedame svogūnų laiškus.
  11. 11. Galiausiai tiekiame su ryžiais. Skanaus!
Turkiška vištienos šavarma (shawarma) arba kebabas
(1)
Vištienos ir mango stir-fry
(1)