Apelsininiai varškės blyneliai

2018-03-11 Autorius oSkanu.lt

Apelsininiai varškės blyneliai

Ingredientai

    • apelsinų sultys: iš 1 vnt.
    • varškė: 100 gramų
    • pienas: 0,5 stiklinės
    • miltai: 1-1,5 stiklinės
    • vanduo: šlakelio
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Apelsininiam padažui:
    • apelsinai: 1 + 1 apelsino žievelė (sulčių 130 mililitrų)
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 50 gramų
    • krakmolas: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinį išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sudedame likusius nurodytus produktus ir išmaišome. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  2. 2. Padažas: Nutarkuojame apelsino žieveles, išspaudžiame apelsinų bei citrinos sultis (atskirai). Puode sumaišome apelsino sultis, cukrų, sviestą, apelsino žieveles bei nuolatos maišydamos kaitiname ant mažos ugnies iki užvirimo. Paverdame maždaug 3 minutes kol pilnai ištirps cukraus mišinys bei šiek tiek sutirštės. Sumaišome krakmolą su citrinos sultimis bei pilame į verdantį sirupą nuolatos maišydamos ir paverdame maždaug 2 minutes. Vėsdamas padažas sutirštės.
  3. 3. Pastebėjimas: Padažą galite naudoti ir šiltą, ir karštą ant blynelių ar kitokių desertų. Padažą galite šaldytuve uždarame inde laikyti iki 3 savaičių.
Rikotos blyneliai vaikams
(1)
Varškėčiai su špinatais
(1)
Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės
(10)
Lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais
(1)
Bananiniai blynai su šokolado gabaliukais
(2)
Plikyti lietiniai blynai
(1)