Įprastai amerikiečių tradicinis upside-down (apverstas) pyragas yra su konservuotais ananasais. Bet tokio tipo pyragą galite pagaminti su įvairiausiais vaisiais, priklausomai nuo esamo sezono ar nuo to, ką turime namuose. Šio mano siūlomo pyrago tešla tikrai nuostabi, o pyrago viršus su pasirinktais vaisiais tik praturtins šį kepinį. Tokio pyrago viršui idealiai tinka nektarinai, persikai, abrikosai, mango, vyšnios arba kitos uogos, taip pat obuoliai, kriaušės, braškės arba bet kokios minėtų vaisių kombinacijos. Slyvos tinka, jeigu jos nėra per daug sunokusios ir pernelyg sultingos. Beje, puikiai tiks ir šaldyti vaisiai. Juos išdėlioti ant pyrago dugno reikia, kol jie dar sušalę. Kiekvieną kartą galite išgauti vis kitokios skonio pyragą, naudodami vis tą patį tešlos receptą, tik pakeisdami vaisius. Ir kiekvieną kartą nuostabus pyrago skonis bus garantuotas, nes: skani ir puri tešla + karamelizuoti vaisiai. Prie tokio pyrago ir jokio pagardo visai nereikia.
Taigi šįkart naudoju kriaušes ir užtikrintai teigiu - jos tikrai idealiai tinka tokio tipo pyragui.
Pyrago kepimo forma apvali, ~24 centimetrų skersmens.