Slyvų pyragas su puriu baltyminiu sluoksniu - morengu

2021-03-07 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Slyvų pyragas su puriu baltyminiu sluoksniu - morengu
Slyvų pyragas su morengu – tai elegantiškas desertas, kuris sujungia švelnią pyrago tekstūrą su lengvu, oriniu morengo sluoksniu. Sultingos slyvos suteikia pyragui gaivaus ir saldžiarūgščio skonio, kuris puikiai dera su puriu ir saldžiu morengu. Kepant slyvos tampa dar minkštesnės ir išskiria savo natūralias sultis, kurios susimaišo su pyrago pagrindu, suteikdamos jam nepakartojamo drėgnumo. Morengo viršus yra lengvas ir traškus, o viduje – švelnus ir tirpstantis burnoje. Patiekiamas šiltas ar šaltas, jis neabejotinai sužavės visus ragaujančius.

Autorės komentaras - pamačiusi šį slyvų pyrago receptą, jau žinojau, kad būtinai išsikepsiu. Rezultatu likau be galo patenkinta, rezultatas pranoko visus mano išsikeltus lūkesčius. Pasigaminti iš tikrųjų paprasta, atrodo gražiai bei žinoma puikaus skonio.

Ingredientai

    Slyvų pyragui:
    • Slyvos: ~500-800 g. (galima naudoti šaldytas)
    • Miltai: 1,5 stikl.
    • Sviestas: 120 g.
    • Cukrus: 3 valg. š.
    • Kiaušinių tryniai: 3 vnt.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Smulkinti migdolai: 30 g.

    Puriam baltyminiam sluoksniui:
    • Kiaušinių baltymai: 3 vnt.
    • Cukrus: 0,5 stikl.
    • Druska: žiupsnelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia persijojame miltus bei sudedame pjaustytą sviestą ir kapojame peiliu, kol sviesto gabaliukai pasidengia miltais.
  2. 2. Tada sudedame likusius ingredientus ir išminkome tešlą (ji gausis trapi).
  3. 3. Tešlą sudedame į kepimo skardą, ant viršaus žievele į apačią sudėliojame slyvas.
  4. 4. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  5. 5. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, išplakame kambario temperatūros kiaušinių baltymus įbėrę žiupsnelį druskos ir dėdami po šaukštą cukraus. Plakame, kol baltymai tampa standūs bei blizgūs.
  6. 6. Baltymus sudedame ant pyrago ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduoja. Lepinamės!
  7. pyragas su slyvomis ir puriu baltyminiu sluoksniu