Kriaušių pyragas su migdolais

2020-09-08 Autorius Sonatinos receptai

Kriaušių pyragas su migdolais
Nerealiai gardus pyragas, o ypač nuostabus gaunasi migdolinis viršus. Aš šį kartą kriaušes aš pati naudojau konservuotas, tad mažinau cukraus kiekį tešloje... 

Ingredientai

    Tešlai
    • minkštas kambario temperatūros sviestas: 175 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 220 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotas muskato riešutas: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 140 mililitrų
    • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • malti migdolai: 50 gramų
    • kietos kriaušės: 2
    • citrinos sultys: šiek tiek
    Migdoliniam viršui:
    • sviestas: 50 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • riebi grietinėlė: 2 valgomųjų šaukštų
    • migdolų plokštelės: 75 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia minkštą kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi bei vanile iki purios baltos masės.
  2. 2. Tada po vieną įmaišome kiaušinius.
  3. 3. Miltus persijojame su druska, kepimo milteliais, soda ir muskatu.
  4. 4. Įmaišome pusę miltų į sviesto masę. Įmaišome grietinę, citrinos žievelę bei migdolus.
  5. 5. Tada įmaišome likusius miltus.
  6. 6. Kriaušes nulupame, supjaustome riekėmis ir apšlakstome citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.
  7. 7. Pusę tešlos sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą 20 centimetrų skersmens išardomą torto formą.
  8. 8. Ant viršaus paskleidžiame kriaušes ir sukrečiame likusią tešlą ir išlyginame paviršių.
  9. 9. Kepame pyragą iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  10. 10. Per tą laiką paruošiame migdolinį viršų - puode ištirpiname sviestą, įmaišome cukrų ir grietinėlę, po to įmaišome migdolus.
  11. 11. Pyragą išimame iš orkaitės ir lygiu sluoksniu užpilame migdolų masę.
  12. 12. Kepame dar maždaug 20-25 minutes, kol viršus bus karamelinės spalvos, o pyragą patikrinus mediniu pagaliuku, tešla prie jo nebelips.
  13. 13. Patiekiame šiltą arba atvėsintą. Pasilepinam!
  14. 14. Rekomendacija: Daugiau kriaušių pyragų receptų rasite: Kriaušių pyragai.
Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)