Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

2021-11-29 Autorius oskanu.lt

Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs
Anksčiau aš gaminau blynus su daugeliu įvairių įdarų, bet su tokiu niekada, nors jis ir gana paprastas, bet gaunasi labai skaniai. 

Jūs dar nesupratote? 

Blyneliai su ryžiais! 

Dabar dažnai gaminu blynus su tokiu įdaru. 

Dar man labai patinka gaminti juos iš plikytos tešlos, kadangi jie išeina ypatingai švelnūs. 

Siūlau jums pabandyti, juk tai labai skanu!

Blynams reikia paimti:
  • 480 ml pieno
  • 250 ml verdančio vandens
  • 3 kiaušiniai
  • pusė arbatinio šaukštelio druskos
  • 240 g miltų
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
Reklama
Įdarui reikia paimti:
  • 1 stiklinė ryžių
  • 2 stiklinės vandens
  • 1-2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 40 g sviesto

Grietininiam užpilui reikia paimti:
  • 200 g 20% riebumo grietinės
  • 1-2 valgomieji šaukštai cukraus

Paruošimo procesas žingsnis po žingsnio:
Įmuškite kiaušinius į gilų indą, berkite žiupsnelį druskos, suberkite cukrų ir suplakite šluotele ar mikseriu.

Į vienalytę kiaušinių masę supilkite pieną.

Reklama
Svarbu! Visi produktai turi pastovėti kambario temperatūroje, kad nebūtų šalti.

Į pagrindą išsijokite miltus.
Maišykite tešlą, kol ji taps vienalytė.


Reklama
Dabar supilkite į tešlą tik ką užvirusį vandenį.
Labai greitai viską permaišykite ir palikite tešlą 20-30 min, kad pailsėtų. 

Jai būtinai reikia pastovėti!

Reklama
Po to, kai tešla pailsėjo, įpilkite aliejaus.
Jums turi gautis vienalytė tešla be gumulėlių.
Vėliau reikia užsiimti įdaru. 

Įpilkite į puodą vandenį ir kai užvirs, berkite druską, cukrų ir dėkite sviestą.

Reklama
Gerai išplaukite ryžius šaltame vandenyje ir berkite į verdantį vandenį. 

Virkite kol bus gatavi.
Per tą laiką galima iškepti blynelius.

Reklama
Kai viskas bus paruošta, ant blynų dėkite truputį ataušusius ryžius ir susukite.

Paimkite formą ir sutepkite sviestu.

Dėkite blynelius.

Dabar galima paruošti užpilą, kuris padarys blynus dar švelnesnius. 

Į grietinę suberkite cukrų, gerai išmaišykite ir padenkite blynus.

Pašaukite į orkaitę maždaug 20 min 180 laipsnių temperatūroje.

Noriu pasidalinti su jumis neįtikėtinai švelnių ir skanių varškėčių receptu


Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Jie būtinai patiks visiems, net tiems, kurie nemėgsta varškės, kuri tokia naudinga. 

Tokie varškėčiai, paruošti be miltų orkaitėje, be aliejaus, kuris naudojamas varškėčių kepimui keptuvėje, taps geriausiomis vaišėmis prie arbatos pusryčiams.
Ingredientai

  • kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
  • kiaušiniai 2 vnt
  • grietinė 2 valgomieji šaukštai
  • cukrus 80 g
  • sviestas 50 g
  • varškė 200 g
  • manų kruopos 3 valgomieji šaukštai
  • druska 1 žiupsnelis
  • vanilinas 1 žiupsnelis
Reklama
Paruošimas

Sumaišome kiaušinius, cukrų ir varškę iki vienalytės masės.
Paskui dedame 30 g kambario temperatūros sviesto, grietinę, druską, ir vaniliną. 

Permaišome.

Reklama
Dedame manų kruopas ir kepimo miltelius.  

Permaišome.
Kad masė taptų vienalyte, aš patariu plakti mikseriu 1-2 min mažu greičiu. 

Tešla išeina skysta.


Reklama
Kepimo formas tepame sviestu ir pabarstome manų kruopomis.
Aš naudoju silikonines keksų formas (sujungtas ir atskiras).

Reklama
Pripildome formas tešla. 

Kepame 20-30 min 200 laipsnių temperatūroje.
Leidžiame varškėčiams ataušti ir išlaisviname iš formos.

Reklama
Neįtikėtinai švelnūs ir aromatingi varškėčiai gatavi!
Gero apetito!

Neįprastai skanūs blynai su įdaru. Mėsos net nepasigesite!


Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Šie blynai yra lengvai paruošiami, todėl net pradedanti namų šeimininkė gali juos iškepti. Jiems skirta tešla minkoma iš nedaug ingredientų, kurie visada yra po ranka. Blynai su pikantišku įdaru yra puikus priedas prie sriubos. 

Tačiau jie ir vieni yra gana geri. 

Štai kodėl siūlome jums šį ypatingą receptą. 

Pikantiški blynai keptuvėje
Pagal šį receptą pagaminami purūs blynai yra nuostabūs su įdaru arba be jo. Bet kokiu atveju būkite tikri – rezultatas jus pradžiugins! 
Reklama
Tešlai reikės:
  • 500 ml kefyro
  • 2 šaukštų grietinės
  • 800 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio sodos
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 1 kiaušinio

Įdarui reikės:
  • Svogūnų laiškų
  • Virtų kiaušinių
  • Adyghe sūrio
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimas:
Pirmasis žingsnis yra išsijoti miltus. Trečdalį miltų sumaišykite su soda, druska, cukrumi, kiaušiniu, grietine ir augaliniu aliejumi. 

Kruopščiai sumaišykite gautą masę, supilkite kefyrą ir minkykite tešlą. 

Beje, jei norite, kefyrą galite pakeisti natūraliu jogurtu. 

Reklama

Tada palaipsniui įmaišykite likusius miltus. 

Tešla turi būti minkšta ir nelipni. 

Galite naudoti ir šiek tiek mažiau miltų, nei nurodyta recepte. 

Sudėkite paruoštą tešlą į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. 

Reklama

Praėjus šiam laikui išimkite tešlą ir padalykite į vienodo dydžio gabalėlius. 

Kiekvieną iškočiokite kočėlu ir kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. 

Reklama

Jei gaminate blynus su įdaru, gaminimas šiek tiek skiriasi. 

Tokiu atveju, iškočiojus tešlą, įdėkite įdarą į paplotėlio centrą, užspauskite kraštus ir vėl lengvai iškočiokite būsimą blyną. 

Savo nuožiūra galite rinktis jums patinkantį įdarą. 

Mes rekomenduojame įdaryti sūriu, virtais kiaušiniais ir svogūnų laiškais. 

Norėdami tai padaryti, tiesiog supjaustykite visus ingredientus ir sumaišykite juos dubenyje. Paruošta! 

Atkreipkite dėmesį į šį nepretenzingą receptą, kad kvepiantys blynai visada puikuotųsi ant jūsų stalo. 

Skanaus! 

Nupjoviau plastikinį butelį ir pripyliau varškės mišinio su džiovintais vaisiais




Šis sveikas ir skanus, labai gražus desertas paruošiamas greitai ir lengvai, jį galite lengvai pakartoti. 

Galite pasiimti bet kokius džiovintus vaisius pagal savo skonį ir norą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • varškės, 350 g;
  • grietinė, 100 g;
  • želatinos, 20 g + vandens, 100 ml;
  • medus, 60 g;
  • vanilinas pagal skonį;
  • graikiniai riešutai, 100 g;
  • pistacijos, 40 g;
  • lazdyno riešutai, 50 g;
  • džiovintų abrikosų, spanguolių, po 100 g datulių.
Reklama
Gaminimo procesas

Mes sumaišome varškę, grietinę ir medų ir pertraukiame masę panardinamuoju maišytuvu.

Mes sumaišome visus užpildus viename inde.

Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10 minučių išbrinkti, tada ištirpinkite bet kokiu jums patogiu būdu.

Sumaišykite užpildus su varškės mase ir supilkite ištirpintą želatiną.

Masę labai gerai išminkykite iki vientisos masės.

Nupjaukite plastikinio butelio gerklę ir perpilkite masę į butelį.

Reklama
Viršutinę dalį uždengiame plėvele arba folija ir 2 valandoms buteliuką siunčiame į šaldytuvą.

Reklama
Supjaustykite plastiką aštriu peiliu ir nuimkite.


Reklama
Supjaustykite desertą porcijomis ir patiekite.
Taip pat galite virti šokolado ar uogų padažą, jis patiekiamas pasirodo labai skanus ir gražus.

Svečiai net nesupras iš ko jūs jį padarėte. Lavašo vakarienė




Virti skanų pyragą pitos pagrindu, įdarytą kiaušiniais, svogūnais ir sūriu. 

Pyragas pasirodo neįprastas, patrauklus ir labai apetitiškas, jo viršus primena mažas rožes. 

Norėdami tai padaryti, mes formuojame vamzdelius su įdaru iš lavašo, supjaustome gabalėliais ir užpildome grietinės padažu. 

Dėka išpylimo iškepus, gabalėliai sujungti vienas į kitą. 

Pyragas išeina labai minkštas, jo skonis geras ir karštas, ir šaltas.

Paruošimas:

Kiaušinius išvirkite „kietai“, nulupkite, sutarkuokite stambia tarka. 

Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais, meskite į kiaušinių mišinį.

Susmulkinkite kietą sūrį ant šiurkščiavilnių tarka, įdėkite į pagrindinę kompoziciją. 

Įpilkite grietinės, įberkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Reklama
Kruopščiai išmaišykite mišinį iki vientisos masės.


Reklama
Ant darbinės lentos uždėkite lavašo lakštą, ant viršaus uždėkite gautos masės sluoksnį, tolygiai mentele paskirstydami jį per visą perimetrą.

Reklama
Pita duoną su įdaru susukite į griežtą ritinį. Atlikite tą patį su kitomis kopijomis.

Reklama
Padalinkite ritinius į mažus kryžminius gabalėlius, padėkite juos į apvalią karščiui atsparią formą. 

Forma turi būti sutepta aliejumi arba padengta pergamentiniu popieriumi.


Reklama
Paruoškite įdarą atskirai. Kiaušinius susmulkinkite šakute, įpilkite grietinės, užpilkite pienu, pagardinkite druska ir sausomis žolelėmis. 

Kruopščiai sumaišykite ingredientus šluotele, kol gaunama homogeninė kompozicija.

Reklama
Užpilkite užpildytą pitos duoną su mišiniu, padengdami visą perimetrą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, įdėkite formą su turiniu viduje. Kepkite indą 25 minutes. Kepant pyragas pakils ir padidės, tačiau atvėsęs jis šiek tiek nusistovės.


Reklama
Išimkite pyragą iš formos, supjaustykite porcijomis.
Gero apetito!

Ingredientai:
  • Lavašas – 3 vnt.
  • Kiaušiniai – 5 vnt.
  • Tarkuotas sūris – 120 g.
  • Žalieji svogūnai – 30 g.
  • Grietinė – 100 g.
  • Druska ir pipirai – pagal skonį

Užpildyti:

  • Pienas – 3 šaukštai
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Grietinė – 80 g;
  • Druska pagal skonį
  • Pagal skonį džiovinkite žoleles

KAIP PUIKU: ir mėsa, ir garnyras iš karto! Skani vakarienė visai šeimai




Keptos bulvės su kiaulienos mėsa ir grybais paruošiamos paprastai ir greitai, ir jūs gausite daug malonumo iš tokio patiekalo. 

Svarbiausia paimti mėgstamus mėsai skirtus prieskonius ir gerai jį pamarinuoti.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • bulvės, 500 g;
  • kiaulienos kotletai, 500 g;
  • grybai, 100 g;
  • saldieji pipirai, pusė;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • majonezo, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite bulves griežinėliais.

Kiaulieną supjaustykite gabaliukais ir išplakite. 

Pabarstykite druska ir bet kokiais jūsų pasirinktais prieskoniais. 

Mes paliekame 30 minučių.

Džiovinkite bulves ant popierinių rankšluosčių.
Reklama
Šiuo metu paimkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sumaišykite su druska, bulvių prieskoniais, aromatinėmis žolelėmis ir sausu česnaku.

Supilkite bulves su šiuo padažu ir gerai išmaišykite, kad padažas visiškai padengtų kiekvieną bulvių pleištą.

Įdėkite bulves į kepimo indą.

Mes supjaustome grybus ir paprikas į gabalus, supjaustome žalumynus pagal savo skonį.

Grybus sumaišykite su pipirais ir žolelėmis, druska ir pagardinkite majonezu.

Ant kiekvieno karbonado tepame įdarą, vyniojame ritinį ir tepame ant bulvių.
Reklama
Uždenkite indą folija ir kepkite indą 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.

Patiekdami pabarstykite žolelėmis, patiekite su įvairiais padažais.


Aš jums pasakysiu, kodėl mano keptos bulvės visada skanesnės už kitas. Yra vienas triukas, kurį žino tik nedaugelis


Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Norint, kad keptos bulvės būtų traškios plutos, raudonos, skanios, reikia pasirinkti tinkamą bulvių veislę kepimui ir teisingai išvirti.

Bulves nulupkite ir supjaustykite taip, kaip mėgstate kepti – riekelėmis, šiaudeliais, kubeliais ir kt. 

Bulves nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir pabarstykite miltais, gerai išmaišykite.

Mes pašildome augalinį aliejų ir išdėstome bulves, kepkite.

Virimo metu vis tiek galite pabarstyti miltais – jie nebus nereikalingi ir nesugadins patiekalo skonio.

Jei mėgstate bulves su svogūnais ar česnakais, dėkite kaip įprasta, taip pat nepamirškite pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir juodaisiais pipirais.

Reklama


Jei turite laisvo laiko, galite apsieiti be miltų, tiesiog kepkite mažomis porcijomis, uždėkite popierinius rankšluosčius, o tada ant indo.

Mes sumaišome daug miltų su druska, pipirais ir bulvių prieskoniais ir kepame tokiame kailyje, jis pasirodo labai skanus ir aromatingas.

Be to, beveik pabaigoje taip pat galite pridėti rūkytos dešros, supjaustytos juostelėmis, apskritai tai pasirodys labai patenkinta ir originali.


Bulvinius blynus pagal šį receptą gaminu 25 metus. Paslaptis bulvių smulkinimo metode!




Daugelis žmonių mėgsta bulvinius blynus, tačiau juos ruošti mėgsta tik nedaugelis, nes bulves per ilgai reikia tarkuoti ant smulkios trintuvės, o tada vis tiek stovėti ir kepti. 

Siūlau greitesnį variantą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– bulvės, 500 g;
– kiaušinis, 1 vnt;
– svogūnas, 1 vnt;

– miltai, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 50 ml;
– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės.
Reklama
Gaminimo procesas

Valome daržoves.

Bulves supjaustykite gabaliukais ir sumalkite trintuvu arba mėsmaliu.

Leiskite stovėti 15 minučių ir nukoškite skysčio perteklių.

Supjaustykite svogūną maišytuvu, sumaišykite su bulvėmis, įpilkite miltų ir suminkykite iki vientisos masės.

Įmuškite kiaušinį ir įpilkite smulkiai supjaustytų žolelių pagal savo skonį, druskos ir pipirų, pridėkite prieskonių.

Patarimas : Aš įdedu aromatinių žolelių ir paruošto bulvių prieskonių mišinio ir būtinai įdėjau česnako.

Kepkite blynus iš abiejų pusių augaliniame aliejuje iki aukso rudos spalvos.
Reklama
Patiekite su grietine, šviežių daržovių salotomis.

Aš dažnai gaminu tokius bulvinius blynus su sūdyta varške ir krapais: ant jo dedu šaukštą tešlos, dedu pilną šaukštelį varškės su druska, pipirais ir krapais, šaukštą tešlos ant viršaus ir kepu tokius „pyragus“. . 

Taip pat galima su grybais ir svogūnais, malta mėsa ir kt.

Kaip guliašas buvo ruošiamas sovietų maitinimo įstaigoje: sovietmečio virėjo receptas




Kodėl sovietiniais laikais valgyklose ir nebrangiose savitarnos kavinėse iš valgiaraštyje esančių mėsos patiekalų dažniausiai būdavo guliašo, o likusių kukliai nebūdavo? Ir viskas paprasta …

– Mėsa buvo atvežta. Buvo atvežta įprasta mėsa. Bet jis pasieks virtuvę ir kiek, o kas – dažniausiai priklausė nuo vadovavimo “, – sakė teta Zina, mano ekspertė konsultantė visais sovietinio laikotarpio viešojo maitinimo klausimais, buvusi moteris iš Odesos, padėjusi aplinkui. 

Sovietų Sąjunga. – Vienoje mano valgykloje buvo vadybininkė – ji atrodė tyli ir tyli, pilka pelytė, tu pažvelk į ją ir suprasi – imk kaip latvė, tik … ir siela. 

Tik tokiu būdu visi vogė ten tą uh – pasidarė baisu. 

Po dviejų mėnesių pabėgau iš ten ir pasielgiau teisingai, tada atėjo OBKHSS ir atidarė, jie sakė, kad ji turėjo auksinius žiedus, susuktus į trijų litrų stiklainius. Tiesa ar ne – kas žino?
Reklama
Ir tada ji dirbo jaunimo kavinėje, kur mes turėjome vadybininką – jūs žiūrite ir galite atsiųsti čekį! 

Gerai, pakabinta auksu, todėl jai pačiai, sijonas buvo leopardas, odinė striukė, ji pati vairavo automobilį. Na, kas nežinojo, buvo tikras – vagia. Ir ji turėjo įrašą – lengviau pasmaugti nei pranešti. Ideologinis. 

Tiesa, tėtis yra regioniniame komitete, jos vyras yra ilgos kelionės kapitonas, jis išvyko į užsienio šalis, kodėl turėtume vogti ir parduoti tokią mėsą? Bet ten ir virėme guliašą, mums tai labai patiko, iki ketvirtos valandos jis buvo tuščias, mes viską suvalgėme!

Fartsa susirinks į kavinę, juokinga – nuo po stalo iki taurių su kompotu, kažkas ten iš savo butelių su lipdukais, jie valgo guliašą su bulvių koše … toks yra gyvenimas. Ji juokėsi.
Turiu turtingą vaizduotę, galiu įsivaizduoti, kaip kontrabandininkai iš po stalo pilsto brendį ar pigų viskį (aš tiesiog nesuprantu, kodėl?) Jaunimo kavinėje ir visa tai valgau su guliašu ir bulvių koše. Vaizdas juokingas. Ir apskritai jis piešia pajūrio uostamiesčio papročius …
Reklama
Bet mes kalbame apie guliašą!

– Kaip jis buvo virtas, kad net gyslos ten tapo minkštos? – paklausiau tetos Zinos. – Ar jie ilgai gesino? Gal spaudžiamas? Ar jūs ką nors pridėjote? Marinuota?
– Kam? – Ji nusivalė. – Viskas pagal technologinius žemėlapius – turėjome išeiti iš odos ir užpildyti nelygumus?

Guliašo receptas iš technologinio žemėlapio pasirodė gana paprastas:
  • Mėsa – nuo 1800 iki 2200 gramų (priklausomai nuo rūšies, mažiausiai buvo kiaulienos, labiausiai – jautienos)
  • Ištirpinti gyvūniniai riebalai – 100 gramų
  • Svogūnai – 300 gramų
  • Pomidorų tyrė – 200 gramų
  • Miltai – 60 gramų
Reklama
Kaip jie gamino:
Mėsa supjaustoma gabalais, sveriančiais po 20-30 gramų. 

Idealiu atveju – kubeliais, tačiau kubelių, ypač jei mėsos gyslų ir apipjaustymo nepavyksta pasiekti. 

Kepta ištirpintuose riebaluose iki stipraus karščio. 

Panaudojami ne visi riebalai – kai kurie paliekami paruduoti likusius produktus.

Tuo pačiu metu troškinama pomidorų tyrė – puode ištirpinami riebalai (apie 5 proc. Pomidorų tyrės svorio) ir ši tyrė siunčiama į jį. Troškinimas – nuo 30 iki 50 minučių.

Tada kepta mėsa užpilama verdančiu vandeniu arba sultiniu, ten siunčiama pomidorų tyrė, dangtis sandariai uždaromas ir visa tai troškinama apie valandą.
Reklama
Kol troškinama mėsa, svogūnas susmulkinamas ir patroškinamas ant likusių ištirpusių riebalų, pridedant druskos, pipirų ir miltų – turėtumėte gauti savotišką padažą.

Kai tik mėsa troškinama valandą (galima šiek tiek daugiau), ji užpilama svogūnų mišiniu ir troškinama dar trisdešimt minučių. 

Likus 5 minutėms iki virimo, dedami lauro lapai.

Pusantros valandos troškinimo pomidorais pakanka, kad mėsa taptų minkšta, bet neišsiplėtusi.

Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės


Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti. 

Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.

Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Virimo ingredientai:

Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg
Svogūniniai svogūnai – 2 vnt.
Pomidorai – 2-3 vnt.
Kietasis sūris – 150 g
Grietinė – 2 šaukštai. 
Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Reklama
Pradėkime gaminti …
Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.

Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs
Reklama
Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.

Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.
Reklama
Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.

Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs
Reklama
Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.

Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.

Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs
Reklama
Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.

Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų. 

Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.

Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs
Reklama
Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.

Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!

Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Greita vakarienė kiekvienai dienai! Viska sudėti, sumaišyti su šaukštu ir į orkaite!


Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Pabandykite išvirti žuvies troškinį, jis labai greitai iškepa, tačiau artimieji ilgai padėkos už šį patiekalą. 

Kepimui galite pasiimti bet kokią žuvį.

Receptui jums reikės :

  • žuvies filė – 800 gr;
  • ryžiai – 100 gr;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • grietinė – 100 gr;
  • svogūnai – 1 vnt;
  • maltų juodųjų pipirų.
Reklama
Filė praleidžiame per mėsmalę. 

Ryžius nuplauname ir verdame iki minkštumo pasūdytame vandenyje. 

Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje iki skaidrumo, tačiau į receptą galite pridėti žalių svogūnų. 

Kiaušinius sumaišykite su druska.

Atskirame dubenyje sumaišykite filė su ryžiais ir svogūnais, išmaišykite ir druską. 

Įpilkite grietinės ir kiaušinių. 
Reklama

Mes viską sumaišome. 

Ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi, tolygiai padėkite žuvų masę.

Patarimas: Prieš siųsdami troškinį į orkaitę, viršuje patepkite jį grietine.

Kepimo laikas . Troškinti troškinį reikia 35 minučių. 

Orkaitę reikia įkaitinti iki 180 laipsnių. 

Neišimkite troškinio iš orkaitės, palikite ją dar 5-10 minučių. 

Jis bus prisotintas sultimis ir bus minkštas ir sotesnis.
Reklama
Galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą, supjaustydami troškinį porcijomis.

Kaip tai skanu! Dar nesu pagaminusi sultingesnės ir skanesnės mėsos


Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Tokia aromatinga, sultinga ir minkšta mėsa su pomidorais jums tikrai patiks ir galėsite ją iškepti šventiniam stalui.

Reklama
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– mėsa, 1 kg;
– pomidorai, 2 vnt;
– svogūnai, 2 vnt;

– grietinė arba majonezas, 3 šaukštai;
– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
– sūris, 100 g;

– citrinos sultys, 1 arbatinis šaukštelis;
– druska, pipirai, prieskoniai.

Gaminimo procesas

Imame kiaulienos ar vištienos krūtinėles, supjaustome porcijomis.
Reklama
Ant kiekvieno mėsos gabalo mes padarome pjūvius iš abiejų pusių aštriu peiliu tinklo pavidalu – tai padeda mėsai greitai ir gerai marinuotis, o tada kepti.

Kiekvieną pjaustykite druską ir pipirus iš abiejų pusių, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir palikite kuriam laikui.

Garstyčias sumaišykite su majonezu arba grietine ir sutepkite kiekvieną mėsos gabalėlį. 

Mes paliekame marinuotis.

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, druska ir pipirais, gerai sutrinkite rankomis, įpilkite majonezo arba grietinės, citrinos sulčių ir sumaišykite.

Patarimas : svogūną galite marinuoti mėgstamu būdu ir tada naudoti šiame patiekale.

Supjaustykite pomidorus griežinėliais.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir ant viršaus išdėliokite mėsą, pomidorus ir svogūnus.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 40 minučių.
Reklama
Pabarstykite sūriu ir kepkite dar 10 minučių.


Reklama
Patarimas : sūrio galite nedėti, tačiau ši sūrio plutelė labai tinka tokiems kotletams.

Tiek mažai žmonių verda vištienos krūtinėlę, bet veltui. Greita, skanu ir labai švelnu


Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Ši mėsos užkepėlė man patiekiama įvairiems šeimos patiekalams ir yra nuobodžių kotletų bei mėsos kukulių pakaitalas. 

Puodai yra minkšti, sultingi, pikantiški dėl įvairių žolelių ir prieskonių. 

Patiekite su įvairiais garnyrais ir salotomis.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 3 vnt;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • čiobreliai, provanso žolelės, prieskoniai, žolelės, druska, karis;
  • pomidoras, 1 vnt;
  • sunkioji grietinėlė, 150 ml.
Reklama
Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir supjaustome smulkiais gabalėliais.

Įdėkite mėsą į kepimo indą.

Kiaušinius sumaišykite su druska ir visomis žolelėmis, prieskoniais, apvoliotomis žolelėmis, pipirų mišiniu.

Į kiaušinių masę supilkite grietinėlę ir gerai sumaišykite padažą plakikliu iki monotoniškos masės.
Reklama
Supilkite porą šaukštų augalinio aliejaus, sumaišykite.

Supjaustykite pomidorą plonais griežinėliais, smulkiai supjaustykite žalumynus.

Padažą užpilkite ant formos mėsos, ant viršaus uždėkite pomidorų apskritimus ir viską apibarstykite žolelėmis.

Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 10 – 15 minučių.

Taip pat galite pridėti česnako, patroškintų grybų ir kitų priedų pagal savo skonį.

Reklama

Jei norite nustebinti savo svečius per šventes, gaminkite, pagal šį receptą. Vištienos filė orkaitėje


Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Mėsa patale iš svogūnų, pomidorų ir sūrio, daug prieskonių – skanu, pasirodo sultinga ir minkšta, labai aromatinga.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– vištienos filė, 600 g;
– svogūnai ir pomidorai, 1 – 2 vnt.
– virti kiaušiniai, 3 vnt;

– pipirai, paprika, žolelės, po 1 arbatinį šaukštelį;
– žalumynai pagal skonį;
– sūris, 150 g;

– česnakai, 2 – 3 skiltelės;
– majonezas, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. 

Supjaustykite plonomis, ilgomis juostelėmis ir išplakite.

Pabarstykite druska, pipirais, žolelėmis, paprika ir kitais prieskoniais, sutepkite augaliniu aliejumi ir viską gerai patrinkite.

Palikite mėsą marinuotis 20 minučių.
Reklama
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, pomidorus – gabaliukais, supjaustome žalumynus. 

Mes sumaišome daržoves ir žoleles.

Įpilkite tarkuotų kiaušinių, česnako, perleisto per presą, ir 50 g tarkuoto sūrio.

Minkykite masę.

Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite mėsą, ant viršaus – daržovių, kiaušinių ir sūrio sluoksnį. 

Pabarstykite tarkuotu sūriu (likę 100 g).
Reklama
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Patarimas : į „kailį“ taip pat galite įdėti paprikos gabalėlių, taip pat galite pjaustyti grybus.

Patys tobuliausi kiaulienos suktinukai su grybais ir sūriu


Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Suktinukai yra sultingi viduje, turtingos skonio puokštės, kurioje yra kriaušių, grybų ir vyno natų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kiaulienos sprandinė, 500 g;
– pievagrybiai, 300 g;
– svogūnas, 1 vnt;

– raudonas vynas, pusė taurės;
– sūris, 150 g;
– kriaušės, 1 – 2 vnt;

– druskos ir pipirų pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Supjaustykite mėsą pailgomis riekelėmis, gerai išplakite jas, druską, pipirus ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais.

Grybus supjaustome plonais griežinėliais, svogūnus – plonais pusžiedžiais, kriaušes – gabalėliais, o sūrį – kubeliais.

Kepkite svogūną, kol pusė išvirs, suberkite grybus ir troškinkite 10 minučių.

Kai masė atvės, sumaišykite ją su grybais.

Ant kiekvieno karbonado tepame įdarą, ant jo – sūrio kaladėlę ir susukame ritinėlį, pritvirtiname dantų krapštuku ar siūlu.
Reklama
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite suktinukus 10 minučių, išimkite kepimo skardą, pabarstykite mėsą vynu ir vėl padėkite į orkaitę 15 minučių.

Reklama

Tobulasis būdas: Vištienos šlaunelės su bulvėmis orkaitėje kaip restorane


Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Šio recepto žievė yra padaže, kuris suteikia mėsai sultingumo ir pikantiškumo.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– vištienos šlaunelės, 5 vnt;
– bulvės, 1 kg;
– svogūnai, 2 vnt;

– česnakai, 1 galva;
– majonezas, 200 g;
– mėsos prieskoniai, 1 valgomasis šaukštas;

– karis, 1 arbatinis šaukštelis;
– druskos ir pipirų pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas

Bulves supjaustykite gabaliukais, svogūną – pusžiedžiais.

Perduokite česnaką per presą ir sumaišykite su majonezu, prieskoniais, kariu ir kitais jūsų pasirinktais prieskoniais.

Į mėsą įberkite šiek tiek druskos, o didžiąją dalį padažo – į šlaunis, gerai išminkykite.

Į bulves ir svogūnus suberkite likusį padažą ir gerai išmaišykite.

Pirmiausia įdėkite bulves ir svogūnus į formą, o ant jų – šlaunis.
Reklama
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite indą 1 valandą.


Ar turite vištienos krūtinėlės namuose? Geriau nei beliašai ir čeburekai: gyvenk, mokykis


Ir pagalvoti negalėjau, kad su šiuo įdaru blynai bus tokie skanūs

Skanus ir aromatingas patiekalas, pasirodo, tiesiog tobulas, nors jis ruošiamas iš sausai linkusios vištienos mėsos.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiaušinis, 1 vnt;
  • vištienos krūtinėlė, 800 g;
  • svogūnas, 0,5;
  • majonezo ir miltų po 1 šaukštą;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite mėsą smulkiais gabalėliais.

Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.

Sumaišykite svogūną su mėsa, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais, majonezu ir suberkite miltus.

Minkykite masę iki vientisos masės.

Siunčiame porai valandų į šaldytuvą.

Įpilkite kiaušinį ir suminkykite.
Reklama
Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol pagels.

Tokius kapotus kotletus galima gaminti ne su miltais, o su krakmolu, pasirodo dar skaniau.

Galite įdėti daug svogūnų, taip pat nepamirškite apie gerą krapų ir petražolių kekę – žalumynai mėsą gerai prisotins, o kotletai – puikūs.

Puikiai dera su naminiais grietinės ir garstyčių padažais, adžika, įvairiais garnyrais ir salotomis.