Tokie gausūs grūdų ir daržovių "paruoštukai" yra nuostabi pagalba, jei reikia, greitai paruošiant vakarienę ar pietus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– ryžiai, 1 stiklinė;
– svogūnai, 4 vnt;
– morkos, 3 vnt;
– saldieji pipirai, 3 vnt;
– 500 ml vandens;
– augalinis aliejus, 180 ml;
– cukraus ir druskos po 2 valg.
– česnakas, 4 skiltelės;
– paprastas actas, 3 šaukštai.
Gaminimo procesas
Virkite ryžius, kol pusė išvirs pasūdytame vandenyje, nuplaukite.
Supjaustykite svogūną kubeliais, kepkite augaliniame aliejuje, kol bus skaidrus.
Suberkite morkas, sutarkuotas stambia tarka, sumaišykite ir kepkite 7 minutes.
Paprikas supjaustykite juostelėmis, suberkite į keptuvę ir kepkite 5 minutes.
Supilkite pomidorų sultis, išmaišykite ir troškinkite.
Patarimas : pomidorų tyrę galite susmulkinti per sietą, kad neliktų sėklų ir žievelės gabalėlių.
Pagal skonį galite įdėti pomidorų pastos.
Supilkite vandenį, įberkite druskos ir cukraus, virkite masę 5 minutes.
Cukiniją supjaustykite kubeliais ir suberkite į keptuvę, suberkite česnaką ir žoleles, uždenkite ir troškinkite 10 minučių.
Supilkite ryžius, sumaišykite, uždenkite ir troškinkite 5 minutes.
Supilkite actą ir virkite dar 2 – 3 minutes.
Mes dedame salotas į sterilizuotus stiklainius, priveržkite dangčius, apverskite, apvyniokite, kol visiškai atvės.
Laikyti rūsyje ar spintoje.