1. Iš pradžių vištienos ketvirčius padaliname į dvi dalis - blauzdeles ir kumpelius.
2. Tuomet įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus bei apkepame vištienos gabaliukus (blauzdeles, kumpius ir sparnelius) iš abejų pusių.
3. Tada svogūną, česnaką bei imbierą įdedame į virtuvės kombaino indą ir susmulkiname. Įkaitiname didelį ketaus arba keramikinį indą (arba kitą, kurį galite naudoti orkaitėje) su šlakeliu aliejaus bei pakepiname svogūnų mišinį keletą minučių kol suminkštės. Po to įberiame garam masalą, kuminą, ciberžolę, cayenne pipirus, kardamoną, kalendrą bei įdedame pomidorų pastą. Sumažiname ugnį ir nuolatos maišydamos pakepiname keletą minučių. Įpilame vištienos sultinį, kokoso pieną, įdedame pomidorus, bulves bei vištieną. Paskaniname viską druska bei pipirais pagal savo skonį. Pašauname puodą į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepame maždaug 1,5-2 valandas (arba galima palikti virti ant viryklės troškintis ant labai mažos ugnies).
4. Galiausiai patiekiame su gaiviomis (pvz. agurkų) salotomis. Mėgaujamės!
5. Rekomendacija: Daugiau vištienos troškinių receptų rasite: Vištienos troškiniai
Atsakinėjama į Komentarą