Avinžirnių ir brokolių kepsneliai be kvietinių miltų

2024-12-27 Autorius Anželika - Valgau pats

Avinžirnių ir brokolių kepsneliai be kvietinių miltų
Avinžirnių ir brokolių kepsneliai be kvietinių miltų – puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Jie yra sotūs, maistingi ir kupini augalinių baltymų bei skaidulų. Brokoliai suteikia lengvumo ir vertingų vitaminų, o avinžirniai užtikrina ilgalaikį sotumo jausmą. Švelnus česnako aromatas praturtina skonį, o aukso spalvos plutelė suteikia patiekalui patrauklią išvaizdą. Puikus pasirinkimas tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Autorės komentaras - jei tešla nesilipdo įpilkite papildomai skysčio nuo konservuotų avinžirnių, jei tešla per skysta - įdėkite daugiau miltų. Suformuoti kepsneliai tinka šaldymui. Gardu patiekti su jogurtu ar mėgstamu padažu.

Redaktorės Vaidos komentaras
- kepsneliai tinkami vaikams nuo 6 mėn. amžiaus JEIGU nėra nustatytų alergijų gamybai naudojamiems produktams. 

Ingredientai

    • Konservuoti avinžirniai: 100 g
    • Brokolių žiedynai: 35 g (neapdoroti)
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Česnakų skiltelės: 1-2 vnt.
    • Ryžių miltai: 5 valg. š. (arba 100 g)
    • Provanso žolelės: 1 arb. š. (arba kiti miegiami prieskoniai)
    • Aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Avinžirnius, be skysčio, sudėti į maisto smulkintuvą.
  2. 2. Sudėti brokolius.
  3. 3. Įmušti kiaušinį.
  4. 4. Sudėti česnakų skilteles.
  5. 5. Viską sutrinti ir perkelti į dubenį.
  6. 6. Prie masės suberti miltus ir prieskonius.
  7. 7. Užmirkyti tešlą ir suformuoti kepsnelius.
  8. 8. Kepti keptuvėje su truputėliu aliejaus. Kepti ant žemos kaitros, kol abi pusės bus švelniai apskrudusios.
Greiti vištienos grynuoliai vaikams
(1)
Sausainiai vaikams
(2)