Helovino voriukai su dešrelėmis

2024-10-18 Autorius NoriuNiam

Helovino voriukai su dešrelėmis
Tai paprastas ir žaismingas voriukų užkandis iš dešrelių ir sluoksniuotos tešlos, idealiai tinkantis smagiems vakarėliams, ypač Helovinui. Dešrelės apvyniojamos tešlos juostelėmis, o jų galai įpjaunami, kad būtų sukurtas voriuko efektas. Iš pipiriukų galima suformuoti "akytes", kurios suteikia smagų vizualinį efektą. Visa tai kepama orkaitėje iki auksinės spalvos ir patiekiama su pomidorų padažu. Rezultatas – traškūs ir gardūs voriukai, kuriuos lengva pasigaminti ir patiekti kaip užkandį.

Redaktorės Vaidos komentaras - tokiu užkandžiu tikrai apsidžiaugs vaikai, įtraukite į užkandžio gamybą ir juos pačius. Patiekiant vaikams svarbu atsižvelgti į valgytojų amžių ir tai, kad pipirų žirniukai neturėtų būti suvalgyti. Na, galima. bet vaikams nerekomenduočiau :) 

Ingredientai

    • Sluoksniuota bemielė tešla: pakuotė
    • Pieniškos dešrelės: 6-8 vnt.
    • Pipirų žirniukai: voriukų akims
    • Kiaušinis: 1 vnt. (aptepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Šaldytą tešlą atitirpinti ant miltais pabarstyto stalviršio.
  2. 2. Atšilusią tešlą supjaustyti juostelėmis, maždaug 1 cm pločio.
  3. 3. Dešreles pjauti per pusę, nupjauti apvalius galiukus, ir per vidurį apvynioti tešlos juostele.
  4. 4. Iš abiejų pusių dešreles įpjauti tris kartus.
  5. 5. Į tešlos juostelę įspausti pipirų žirniukus, tai bus akys. Viską išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.
  6. dešrelė apvyniota tešla
  7. 6. Kiaušinį lengvai paplakti dubenėlyje ir plakiniu aptepti paruoštus voriukus.
  8. 7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir dėti kepti apie 15 min. Tešla taps gražios auksinės spalvos, o dešrelių kojos lengvai apskrus.
Helovino voriukai su dešrelėmis