Krevečių ir avokadų laiveliai

Autorius apie receptą

Krevečių ir avokadų laiveliai – švelnus ir kartu šiek tiek pikantiškas užkandis, taip pat tai gali būti lengva vakarienė. Smulkintos krevetės ir avokadas sudaro kremišką pagrindą, o citrinos sultys prideda gaivumo ir subalansuoja skonį.

Smulkintos krevetės ir avokadas suteikia švelnios tekstūros. Majonezas sujungia ingredientus į vientisą masę, papildydamas kremiškumu. Čili dribsniai prideda subtilaus aštrumo, o druska ir pipirai išryškina natūralius skonius.

Paruoštą užtepėlę galima pateikti įvairiais būdais: ant skrudintos duonos, trapučių ar kaip garnyrą prie virtų kiaušinių. Ji yra ne tik skani, bet ir greitai paruošiama, todėl puikiai tiks netikėtai apsilankius svečiams ar kaip stilingas užkandis vakarėliui.

Ingredientai

    • Krevetės: sauja 
    • Avokadai: 1 vnt.
    • Majonezas: 1 valg. š. 
    • Citrinos sultys: šlakelis 
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Čili dribsniai: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Krevetes (virtas ar keptas) šiek tiek pasmulkinti.
  2. 2. Avokadą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti prie krevečių.
  3. 3. Įdėti majonezo.
  4. 4. Įspausti citrinos sulčių.
  5. 5. Įberti druskos, pipirų, čili dribsnių.
  6. 6. Viską labai gerai išmaišyti.
  7. 7. Patiekti ant duonos, trapučių ar šalia kiaušinių.

Atsiliepimai

Įdaryti kalmarai su ryžiais ir daržovėmis
(8)
Tagliatelle makaronai su midijomis
(6)