Bolivinės balandos su krevetėmis - receptas, kuriam tiesiog nėra lygių!

2019-09-18 Autorius Skanūs kąsneliai

Bolivinės balandos su krevetėmis - receptas, kuriam tiesiog nėra lygių!
Labai gardūs būdas pasigaminti krevetes. Apsivalgymas garantuotas. :)

Ingredientai

    • bolivinė balanda: 150 gramų
    • krevetės: 500 gramų
    • vištienos sultinys: 400 mililitrų
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • svogūnai: 2 (naudoju raudonuosius)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • sviestas: 25 gramų
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį
    • aliejus: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną supjaustome kubeliais ir apkepame svieste bei aliejuje pora minučių, kol taps minkšti.
  2. 2. Tada suberiame sukapotą česnaką bei paprikos miltelius. Maišydamos pakepame dar maždaug 60 sekundžių.
  3. 3. Tuomet suberiame bolivines balandas ir užpilame karštu sultiniu bei pagardiname čili milteliais.
  4. 4. Uždengusios dangtį kaitiname ant silpnos ugnies maždaug 15 minučių.
  5. 5. Paruošiame krevetes - nulupame bei pašaliname galvas.
  6. 6. Po to įmaišome krevetes į balandas ir uždengiame dangčiu.
  7. 7. Jeigu krevetės jau virtos tada jas įmaišius į balandas reiktų kaitinti maždaug 60 sekundžių, tik kol sušils.
  8. 8. Jeigu žalios tada maždaug 5 minutes, kol iškeps bei pabals.
  9. 9. Pagal savo skonį pagardiname druska, pipirais ir šviežiomis žolelėmis.
  10. 10. Pateikiame su citrinos skiltele ir lepinamės!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.
Bolivinės balandos su krevetėmis - receptas, kuriam tiesiog nėra lygių!
Bolivinės balandos su krevetėmis - receptas, kuriam tiesiog nėra lygių!
Bolivinės balandos su krevetėmis - receptas, kuriam tiesiog nėra lygių!
Bolivinės balandos su krevetėmis - receptas, kuriam tiesiog nėra lygių!
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Paella - Paelija su jūros gėrybėmis ir vištiena
(13)
Keptų krevečių salotos Kūčioms su apelsinais
(1)
Arborio ryžiai su krevetėmis ir špinatais
(1)
Keptos krevetės su baltu vynu, česnaku ir grietinėle, patiektos su mango salsa
(1)
Makaronai su jūros gėrybėmis ir grietinėle pagal Beatą
(2)