Šias krevetes grietinėlės padaže, ruoštas su česnaku labai skanu patiekti su balta duona ir valgyti vis duonelę "padažant" į padažiuką. Arba galima patiekti su makaronais. Taip pat šalia labai tiks vyno taurė. :)
Galimos ingredientų alternatyvos:
Vietoje 35% grietinėlės galima naudoti 30% riebumo grietinėlę, pridedant šaukštą sviesto.
Šviežias čiobrelis gali būti pakeistas džiovintu (1 šaukštelis).
Baltas sausas vynas gali būti pakeistas vermutu arba žuvies sultiniu.
Galima naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas krevetes.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Krevetės bus skanesnės, jei prieš gaminimą jas numarinuosime jūros druska ir baltu pipiru.
Padažas bus kreminės konsistencijos, jei grietinėlę įpilsite lėtai ir nuolat maišysite.
Česnako nereikėtų per daug apkepinti, kad neįgautų kartumo.
1. Pirmiausia krevetes išlukštenkite, palikite prie uodegėlės tik patį galiuką.
2. Tuomet pašildykite keptuvėje aliejų, įdėkite sviestą, čiobrelio be kotelių, maišydami įdėkite raudonėlį bei peletrūną. Taip pat sudėkite ir pakepinkite česnaką.
3. Tada dėkite krevečių uodegėles.
4. Supilkite vyną, intensyviai maišykite, prieš užverdant lėtai pilkite grietinėlę, intensyviai maišydami. Grietinėlė neturi užvirti, mažinkite kaitrą, keiskite puodo vietą, kad kuo ilgiau išlaikyti patiekalą priešviriminėje stadijoje.
5. Kai padažiukas sutirštėja, patiekite ir skanaukite! Aš šį kartą patiekiau su makaronais, bet taip pat be galo skanu su balta duonele. O šalia ir balto vyno taurė tikrai netrukdo. :)
Atsiliepimai
Geras
Nesupratau kur tas 8skilteles cesnako dingo
Atsakyti
Atsiliepimai
Geras
Atsakyti