Avižiniai sausainiai su baltuoju šokoladu ir druska

2018-12-17 Autorius oSkanu.lt

Avižiniai sausainiai su baltuoju šokoladu ir druska

Ingredientai

    Sausainių tešlai:
    • miltai: 1 stiklinės
    • kepimo milteliai: 0,75 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • kambario temperatūros minkštas sviestas: 14 arbatinių šaukštelių
    • cukrus: 1 stiklinės
    • rudas cukrus: 0,25 stiklinės (nėra privaloma)
    • kiaušiniai: 1
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • greitai paruošiami avižiniai dribsniai: 2,5 stiklinės
    • baltas šokoladas: pagal skonį
    Apibarstymui:
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
  2. 2. Tuomet miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską išsijojame į vidutinio dydžio dubenį.
  3. 3. Gerai išsukame sviestą su cukrumi, tada įmušame kiaušinį bei suberiame vanilinį cukrų. Miltų mišinį sumaišome su sviesto.
  4. 4. Į gautą tešlos mišinį įmaišome avižinius dribsnius bei baltąjį šokoladą.
  5. 5. Po to arbatinio šaukštelio pagalba lygiomis dalimis padaliname tešlą, maždaug po 2 arbatinius šaukštelius bei tarp delnų susukame į rutuliuką.
  6. 6. Sausainių rutuliukus sudedame į kepimo skardą maždaug 2 centimetrų atstumu, dviem pirštais paspausdamos sausainių rutuliukus, tam, kad taptų lygesni ir gražiai iškeptų.
  7. 7. Paruoštus sausainius kepimui apibarstome druska. Sausainius kepame iki kol truputį paruduos, maždaug 13-16 minučių. Skanaujame!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai
Sausainiai "Koržykai"
(1)
Sveiki kalėdiniai sausainiai
(1)