Sausainiai su lazdyno riešutais

2020-04-14 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Sausainiai su lazdyno riešutais
Sausainiai skanūs ir neaplieti, bet su šokoladiniu glajumi dar skanesni! Išbandykite ir jūs. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 3 kepimo skardos sausainių.

Ingredientai

    Sausainiams:
    • cukraus pudra: 200 gramų
    • miltai: 400 gramų
    • malti lazdyno riešutai: 125 gramų
    • šaltas sviestas: 125 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • baltymai: 1
    Glajui:
    • cukraus pudra: 50 gramų
    • vanduo: 75 mililitrų
    • juodasis šokoladas: 225 gramų
    • skaldyti migdolai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai išsijojame miltus ir cukrų ir sumaišome su riešutais bei išsukame su sviestu iki šlapio smėlio konsistencijos bei sudedame kiaušinius.
  2. 2. Išminkytą tešlą susukame į polietileną ir atvėsiname šaldytuve 2 valandas.
  3. 3. Orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių temperatūros, kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi.
  4. 4. Formuojame sausainius ir kepame maždaug 10 minučių.
  5. 5. Iškepusius 5 minutes vėsiname kepimo skardoje, vėliau perkeliame ant grotelių, kad visai atvėstų.
  6. 6. Tuo tarpu pasiruošiame šokoladinį glajų. Vandenį ir cukrų pašildome, kol cukrus ištirps. Masei užvirus, pakaitiname 1 minutę arba kol pradės formuotis sirupas.
  7. 7. Tuomet masę atvėsiname keletą minučių ir sudedame šokoladą. Maišome kol šokoladas ištirps iki vientisos masės.
  8. 8. Atvėsusius sausainius aptepame šokoladu, apibarstome riešutais. Leidžiame šokoladui sustingti.
Labai gardūs didieji traškūs sausainiai
(9)