Tokie sausainiai, kurie vadinasi "skarelės", yra labai populiarūs mūsų virtuvėje. Mes juos su vyru itin mėgstame prie rytinės kavos puodelio. Daug nesuvalgome, bet po vieną ar du, kad diena prasidėtų saldžiai, po skanių pusryčių. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiam receptui galima naudoti įvairias alternatyvas:
- Vietoje obuolių galima naudoti kriaušes, slyvas ar net persikus vasaros metu.
- Grietinę galima pakeisti grietinėle arba natūraliu jogurtu.
- Baltus kvietinius miltus galima maišyti su speltos miltais santykiu 50/50.
- Jei norite sumažinti cukraus kiekį, vietoej tradicinio balto cukraus galima naudoti rudą cukrų arba kokosų cukrų.
- Prie cinamono galima pridėti truputį maltų gvazdikėlių ar kardamono, kad suteiktumėte ypatingą aromatą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Sviestas būtinai turi būti šaltas - tai padės išgauti teisingą trapios tešlos tekstūrą.
- Pasistenkite neperdirbti tešlos, nes tai gali padaryti sausainius kietus.
- Jei turite laiko, rekomenduojama tešlą palikti šaldytuve per naktį - taip ji taps dar trapesnė.
- Obuolius geriausia rinktis rūgščiai saldžius, pavyzdžiui, Antaniniai, Auksis arba Gala.
- Jei obuoliai labai sultingi, galite juos šiek tiek pašlakstyti ne tik citrinos sultimis, bet ir apibarstyti trupučiu krakmolo, kad sugertų perteklinę drėgmę.
- Prieš kepant, sausainius galima atvėsinti šaldytuve 15 minučių - tai padės jiems išlaikyti formą.
Gintarė
Atsakyti
Karina
Atsakyti
Va
Milda
Atsakyti
undefined
Zina
Atsakyti
Virginija
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Marta
Atsakyti
Daiva
Atsakyti
Audronė
Atsakyti