Bananinė pynutė

2018-09-27 Autorius Su karamele

Bananinė pynutė

Ingredientai

    • pienas: 170 mililitrų
    • kambario temperatūros sviestas: 120 gramų (arba margarinas)
    • cukrus: 120 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2 (+1 aptepimui)
    • labai gerai prinokę bananai: 3 (vid. dydžio)
    • kvietiniai miltai: 700-800 gramų
    • sausos mielės: 4 arbatinių šaukštelių (arba ~50-60 gramų šlapių mielių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių iš visų ingredientų paruoškite mielinę tešlą. Jeigu naudosite šlapias mieles, visų pirma jas suaktyvinkite: ištrinkite su trupučiu cukraus, o kai mielės ištirps, jas supilkite į pašildyto sviesto bei pieno mišinį (mišinio temperatūra maždaug 35 laipsniai, ne per karštą!). Įberkite druską. Bananus sutrinkite su šakute bei supilkite į sviesto ir pieno mišinį.
  2. 2. Kitame inde iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite į skystąją masę. Viską supilkite į dubenį su ten jau paruoštais miltais bei gerai sumaišykite.
  3. 3. Tešlą minkykite maždaug 10-15 minučių, kol atšoka nuo indo sienelių, tampa minkšta, blizgi bei elastinga. Tešlą, pridengtą virtuviniu rankšluoščiu, kildinkite maždaug 30 laipsnių temperatūroje 40-60 minučių. Iš pakilusios tešlos suformuokite kepaliuką arba pynę (tešlos nemažai, todėl galite ją dalinti į dvi dalis ir pasidaryti skirtingų formų kepinukus). Perkelkite į miltais pabarstytą skardą, pridenkite bei dar kartą palikite pakilti maždaug 30-40 minučių.
  4. 4. Po to aptepkite plaktu kiaušiniu (aš, kai turiu, aptepu grietinėle - nuostabiai tinka). Ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Mėgaukitės!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau pynių receptų rasite: Pynės.
Sūrio pyragas keksiukų formelėse
(1)
Naminiai varškės sūreliai per pusvalandį
(6)