Bananiniai keksiukai su graikiniais riešutais

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Bananiniai keksiukai su graikiniais riešutais

Ingredientai

    • miltai kepiniams: 300 gramų (kaip pasigaminti miltus kepiniams, rasite čia)
    • maltas cinamonas: 0,5 šaukštelio
    • rudas cukrus: 110 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 125 mililitrų
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • sutrinti bananai: 300 gramų
    • lydytas ir atvėsintas sviestas: 125 gramų
    • graikiniai riešutai: 60 gramų (arba karijų riešutai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros, keksiukų formą ištepame lydytu sviestu arba išpurškiame, patepame aliejumi.
  2. 2. Tuomet dubenyje persijojame miltus bei cinamoną. Įmaišome cukrų. Miltuose padarome duobutę.
  3. 3. Tada ąsotėlyje išplakame kiaušinius, pieną, vanilę, supilame į duobutę. Sudedame trintus bananus, pilame lydytą sviestą. Viską išmaišome (nepermaišome).
  4. 4. Po to sukrečiame tešlą į keksiukų formeles. Apibarstome keksiukus smulkintais riešutais. Kepame maždaug 20–25 minutes (tikriname mediniu pagaliuku). Skanaujame!
Purūs moliūgų keksiukai
(13)
Cukinijų keksiukai su šokolado gabalėliais
(1)
Keksiukai su riešutų sviestu
(3)