Bananų duoną kepu tikrai labai dažnai ir pagal įvairiausius. Seniau, dažnokai gamindavau bananų duoną riešutų sviestu ir šokolado gabaliukais, šį kartą pamėginau tik su šokoladu. Kolkas nebuvo šeimoje tokių, kuriems šis receptas nepatiktų.
Tikrai nuostabus dalykas smaližių pusryčiams. Jeigu valgote kelias dienas iš eilės, o norisi šiltos bananų duonos, galima supjaustyti riekelėmis ir keletą minučių pakepinti ant sausos keptuvės, po to valgyti vieną, arba užsipilti kokio nors pamėgto sirupo.
1. Pirmiausia dubenyje ištrinkite cukrų su kambario temperatūros sviestu, po vieną įmuškite kiaušinius, dėkite šakute trintus bananus. Tada miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska bei suberkite į kiaušinių masę. Į gerai išmaišytą tešlą berkite bei įmaišykite sukapotą šokoladą.
2. Tuomet kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60-70 minučių.
3. Jei itin nekantraujate, bananų duoną galima valgyti karštą su vaniliniais ledais. Skanaukite!
4. Rekomendacija: Daugiau bananų duonos receptų rasite: Bananų duonos.
Miglė
Skani duona. Tinka ir baltas šokoladas į tešlą.
Atsakyti
Miglė
Atsakyti