1. Pastebėjimas: Šioms bandelėms rekomenduojame rinktis karštai rūkytas kalakutienos dešreles. Nepamirškite pašalinti dešrelių apvalkalo, jei jis nėra natūralus.
2. Iš pradžių dubenyje sumaišykite keletą šaukštų garstyčių su šlakeliu citrinos sulčių.
3. Tada į kitą dubenį pritarkuokite fermentinio sūrio.
4. Tuomet miltais pabarstykite švarų bei sausą stalviršį. Dėkite lakštą sluoksniuotos bemielės tešlos bei pakočiokite, kad tešlos lakštas būtų kiek plonesnis (maždaug 3 milimetrų). Supjaustykite lakštą į tokio dydžio mažesnius gabaliukus, kad vienu galėtumėte apglėbti dešrelę.
5. Po to dešrelę apvoliokite garstyčių padaže, paskui tarkuoto sūrio dubenyje bei suvyniokite į tešlos patalą. Užspauskite bei palyginkite sujungimo liniją ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
6. Šitaip pagamintas bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite kmynais bei kepkite maždaug 15-20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaukite!