Beatos burokėlių kotletai su perlinėmis kruopomis, kepti keptuvėje

Autorius apie receptą

Nors ir esu visavalgė ir be mėsos išgyventi negalėčiau, bet man kartas nuo karto norisi tokio įdomesnio ir dar neskanauto maisto. Tenka prisipažinti, kad tikrai kiekvieną dieną nekepu burokėlių kotletų? Juos jau esu kepusi, bet nesėkmingai, kotletai byrėjo ir nepavyko jų perkelti net į lėkštę. Iš keptuvės iškeliavo tiesiai į šiukšlių dėžę. Na tokių dalykų tikriausiai pasitaiko daugeliui, gerai, kad ne per dažnai.

Tačiau vegetariški burokėlių kotletai pagal šį receptą tikrai pavyko iš pirmo karto. Man jie buvo itin gardūs. Tikrai nepameluosiu sakydama, valgė visa šeima ir labai gyrė. Ateityje tikrai dar kepsiu, kai norėsiu dienų be mėsos. 

Pagaminimui užtruksite vos apie 20 minučių, jei iš anksto būsite išsivirę perlines kruopas ir išsikepę arba išsivirę burokėlius.
Reklama


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Burokėliai: vietoje virtų ar keptų šviežių burokėlių galima naudoti konservuotus be acto arba vakuumuotus, tačiau jie turėtų būti nusausinti ir gerai nutarkuoti.
  • Perlinės kruopos: galima pakeisti virtais ryžiais, bolivinėmis balandomis ar grikiais, jei norite kitokio skonio ar turite kitų kruopų likučių.
  • Krakmolas: tinka ir bulvių krakmolas, tačiau galima naudoti kukurūzų krakmolą arba avižinius miltus.
  • Sojų padažas: jį galima keisti kokosų amino padažu arba šiek tiek praskiesta miso pasta, jei norite mažiau druskos.
  • Česnakas: vietoje šviežio galima naudoti česnako miltelius arba keptą česnaką švelnesniam skoniui.
  • Malta kalendra: jei nemėgstate kalendros, ją galima pakeisti džiovintu čiobreliu, raudonėliu ar net kuminu.
  • Juodieji pipirai: galima naudoti šviežiai maltus keturių rūšių pipirus sodresniam aromatui.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Burokėlius prieš tarkuojant gerai nusausinkite, kad masė nebūtų per drėgna ir kotletai laikytų formą.
  • Kruopas reikėtų pertrinti, bet ne iki visiškos tyrės – palikite šiek tiek tekstūros.
  • Jei masė vis tiek atrodo per skysta, įberkite papildomai krakmolo arba šaukštą maltų avižų.
  • Formuodami kotletus, sušlapinkite rankas – taip lengviau bus juos suformuoti.
  • Kotletus kepkite ant vidutinės kaitros, kad jie tolygiai skrustų, bet nesudegtų.
  • Jei norite traškesnio rezultato, pabarstykite kotletus šiek tiek džiūvėsėlių prieš dedant į keptuvę.

Ingredientai

    • burokėliai: 500 gramų (virti arba kepti)
    • virtos perlinės kruopos: 300 gramų
    • krakmolas: 70 gramų
    • sojų padažas: 30 mililitrų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • malta kalendra: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • aliejus: šlakelio (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirtus arba iškeptus burokėlius sutrakuokite burokine tarka.
  2. 2. Tada virtas perlines kruopas sutrinkite maisto smulkintuvu.
  3. 3. Česnaką pasmulkinkite.
  4. 4. Sumaišykite burokėlius, kruopas ir česnaką. Suberkite krakmolą, druską, pipirus, supilkite sojų padažą. Gerai išmaišykite.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  6. 6. Šaukštu suformuokite burokėlių kotletus ir kepkite iš abiejų pusių, kol šiek tiek apskrunda.
  7. 7. Aš pati šį kartą patiekiau su virtomis perlinėmis kruopomis ir šviežiomis salotomis, bet Jūs galite pasirinkti ir savo pamėgtą garnyrą. Skanaus!

Atsiliepimai

Vegetariškos "dešrelės"
(2)
Moliūgų ir ryžių apkepas
(1)