Autorius apie receptą
Nors ir esu visavalgė ir be mėsos išgyventi negalėčiau, bet man kartas nuo karto norisi tokio įdomesnio ir dar neskanauto maisto. Tenka prisipažinti, kad tikrai kiekvieną dieną nekepu burokėlių kotletų? Juos jau esu kepusi, bet nesėkmingai, kotletai byrėjo ir nepavyko jų perkelti net į lėkštę. Iš keptuvės iškeliavo tiesiai į šiukšlių dėžę. Na tokių dalykų tikriausiai pasitaiko daugeliui, gerai, kad ne per dažnai.
Tačiau vegetariški burokėlių kotletai pagal šį receptą tikrai pavyko iš pirmo karto. Man jie buvo itin gardūs. Tikrai nepameluosiu sakydama, valgė visa šeima ir labai gyrė. Ateityje tikrai dar kepsiu, kai norėsiu dienų be mėsos.
Pagaminimui užtruksite vos apie 20 minučių, jei iš anksto būsite išsivirę perlines kruopas ir išsikepę arba išsivirę burokėlius.
Reklama
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Burokėliai: vietoje virtų ar keptų šviežių burokėlių galima naudoti konservuotus be acto arba vakuumuotus, tačiau jie turėtų būti nusausinti ir gerai nutarkuoti.
- Perlinės kruopos: galima pakeisti virtais ryžiais, bolivinėmis balandomis ar grikiais, jei norite kitokio skonio ar turite kitų kruopų likučių.
- Krakmolas: tinka ir bulvių krakmolas, tačiau galima naudoti kukurūzų krakmolą arba avižinius miltus.
- Sojų padažas: jį galima keisti kokosų amino padažu arba šiek tiek praskiesta miso pasta, jei norite mažiau druskos.
- Česnakas: vietoje šviežio galima naudoti česnako miltelius arba keptą česnaką švelnesniam skoniui.
- Malta kalendra: jei nemėgstate kalendros, ją galima pakeisti džiovintu čiobreliu, raudonėliu ar net kuminu.
- Juodieji pipirai: galima naudoti šviežiai maltus keturių rūšių pipirus sodresniam aromatui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Burokėlius prieš tarkuojant gerai nusausinkite, kad masė nebūtų per drėgna ir kotletai laikytų formą.
- Kruopas reikėtų pertrinti, bet ne iki visiškos tyrės – palikite šiek tiek tekstūros.
- Jei masė vis tiek atrodo per skysta, įberkite papildomai krakmolo arba šaukštą maltų avižų.
- Formuodami kotletus, sušlapinkite rankas – taip lengviau bus juos suformuoti.
- Kotletus kepkite ant vidutinės kaitros, kad jie tolygiai skrustų, bet nesudegtų.
- Jei norite traškesnio rezultato, pabarstykite kotletus šiek tiek džiūvėsėlių prieš dedant į keptuvę.
Atsiliepimai