1. 2 kiaušinių trynius ištrinkite su grietine. Įberkite druskos ir cukraus. Įpilkite stiklinę alaus ir viską išplakite.
2. Berkite miltus, gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų, supilkite likusį alų. Išplaktus 2 kiaušinių baltymus taip pat krėskite į tešlą, viską dar kartą išmaišykite. Šaukštu pilkite blynelių tešlą į karštą lašiniais suteptą keptuvę, stenkitės, kad blynelis būtų kuo plonesnis.
3. Apkepkite iš vienos pusės. Apkepusią pusę gardinkite įdaru: mėsos paštetu, džemu, varške ir t.t. Blyną suvyniokite į vamzdelį, pamirkykite likusio kiaušinio ir pieno mišinyje, apiberkite džiūvėsėliais ir apkepkite.
4. Blynelius galima paruošti iš anksto ir vėliau prieš tiekiant tiesiog pašildyti orkaitėje.