pasukos: trečdalio stiklinės (arba kefyras arba jogurtas)
virta bolivinė balanda (kynva): ~1,5 stiklinės
druska: žiupsnelio
kepimo soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
kakavos milteliai: ~7 valgomųjų šaukštų
džiovintos spanguolės: 1 saujos (nėra būtina, bet puikiai tinka)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių išsivirkite, jei neturite užsilikusių likučių, bolivinę balandą. Atidėkite pravėsti.
2. Tuomet dubenyje išplakite kiaušinius su medumi (arba cukrumi), pilkite aliejų, kefyrą, sudėkite virtas kruopas, atskirai sumaišytą kakavą su druska bei soda, jei naudosite, suberkite ir spanguoles. Išmaišykite.
3. Tada tešlą pilkiteį kepimo skardą (geriausia į silikoninę) bei dėkite kepti maždaug 40 minučių (180 laipsnių temperatūroje). Skanaukite!
4. Pastebėjimas: Užėjęs sveikos mitybos bumas sveikuolius priverčia kurti, gaminti visai kitokius, daug sveikesnius ir maistingesnius desertus. O šis gaunasi tikrai gardus.