Apelsinų skonio moliūgų pyragas su maskarpone

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Apelsinų skonio moliūgų pyragas su maskarpone
Apelsinų skonio moliūgų pyragas su maskarpone – tai drėgnas ir kvapnus desertas, kuriame susilieja švelnaus moliūgo ir gaivaus apelsino skonio derinys. Moliūgo tyrė suteikia pyragui minkštą tekstūrą, o apelsinų žievelė ir sultys prideda gaivumo ir citrusinių natų. Pyragas gardinamas kremišku maskarponės sūriu, kuris suteikia švelnumo.
Šis pyragas puikiai tinka šventėms ar ypatingoms progoms, nes yra ne tik skanus, bet ir elegantiškas desertas, kurį lengva paruošti. Apelsinų ir moliūgų derinys suteikia unikalų skonį, kurį dar labiau sustiprina švelni maskarponės kremiškumo nata. Papuoškite tokį pyragą pagal savo skonį ir tai bus tikra saldaus stalo puošmena. Ypač patiks tiems, kurie ieško naujų skonių.

Daugiau receptų su moliūgais galite rasti čia

Ingredientai

    Pagrindui:
    • Šokoladiniai trapūs sausainiai: 180-200 g
    • Sviestas: 50 g
    • Grietinėlė: 4 valg. š.
    Kremui:
    • Moliūgo tyrė: 400 g
    • Grietinėlė: 200 g (35-36%)
    • Maskarponės sūris: 250 g (arba rikotos sūris)
    • Miltelinis cukrus: 100 g
    • Apelsinai: 1 vnt.
    • Želatina: 20 g
    • Šaltas vanduo: 80 ml

    Recepto paruošimas

  1. 1. Moliūgo tyrė pagaminama itin paprastai. Pirmiausia moliūgą nulupti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti į orkaitės skardą ir kepti iki 180 C temperatūroje, kol suminkštės. Kepimo laikas priklausys nuo to, kokio dydžio gabalėliais moliūgas buvo supjaustytas. Aš pati pjaustau apie 3-4 centimetrų dydžio kubeliais bei kepu maždaug 20 minučių.
  2. 2. Iškepusį moliūgą sutrinti virtuvės kombainu arba kokteilių plaktuvu. Galite šios tyrės pasigaminti daugiau bei ją tiesiog užšaldyti.
  3. 3. Pagrindas: Sausainius sutrupinti, supilti išlydytą sviestą bei grietinėlę, gerai išmaišyti.
  4. 4. Tuomet sukrėsti į su kepimo popieriumi išklotą formą (buvo naudota 22 centimetrų apskrita forma), paskirstyti per visą plotą bei gerai paspausti, kad trupiniai suliptų (ypač prie formos kraštų, kad vėliau nepratekėtų kremas).
  5. 5. Pastatyti formą į šaldytuvą.
  6. 6. Kremas: Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti.
  7. 7. Tada moliūgo tyrę, maskarponę bei 50 gramų miltelinio cukraus išplakti plaktuvu iki vientisos masės.
  8. 8. Suberti nutarkuotą apelsino žievelę bei supilti išspaustas apelsino sultis. Išmaišyti.
  9. 9. Želatiną ištirpinti (tik neužvirinti), atvėsinti bei įmaišyti į kremą.
  10. 10. Galiausiai įmaišyti su likusiu milteliniu cukrumi iki standumo išplaktą grietinėlę. Jei kreme yra gumulėlių, išplakti jį nedideliu greičiu plaktuvu.
  11. 11. Pilti kremą ant pagrindo bei dėkite į šaldytuvą sustingti. Torto viršų galima pabarstyti nuo pagrindo pasiliktais trupiniais.
  12. 12. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.


Eglė

Labai patiko. Dėkinga už gerą receptą.
Atsakyti
Pyragas su rabarbarais ir aviečių uogiene
(3)