Aristokratiškas slyvų pyragas

2021-12-02 Autorius oSkanu.lt

Aristokratiškas slyvų pyragas
Šį kartą kviečiame jus paragauti fantastiško slyvų pyrago! Tikrai labai paprastai pagaminamas, bet jo skonis - aristokratiškas. Sunku net žodžiais papasakoti, koks jis gaunasi skanus. Tiesiog reikia gaminti, ragauti ir patiems suprasite. Tad padarykite tai jau šiandien, nieko nelaukdami! 

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 275 gramų
    • miltinis cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • sviestas: 130 gramų
    • kiaušinių tryniai: 3
    • pienas: šlakelio
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • slyvos: 1,3 kilogramo
    • migdolų drožlės: 50 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas imbieras: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį suberiame miltus, druską ir cukraus pudrą. Sumaišome.
  2. 2. Ant miltų mišinio burokine tarka sutarkuojame atšaldytą sviestą ir sutriname su miltais, kad gautųsi trupiniai.
  3. 3. Į tešlą sudedame du kiaušinių trynius ir įpilame 60 mililitrų labai šalto vandens. Užminkome tešlą.
  4. 4. Tešlą padaliname į dvi dalis - viena dalis turi būti dvigubai didesnė už kitą. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame maždaug 30 minučių į šaldymo kamerą.
  5. 5. Atšalus tešlai didesnį gabalą iškočiojame pagal kepimo formos dydį, kad pavyktų užlenkti kraštus ir neišbėgtų įdaras.
  6. 6. Kitą gabalą iškočiojame lygiai formos dugno dydžio ir supjaustome juostomis.
  7. 7. Įdaras: Iš slyvų išimame kauliukus, perpjaudami jas perpus. Keptuvėje iki geltonumo pakepiname migdolų drožles. Sudedame ir ištirpiname sviestą, tuomet suberiame slyvų puseles. Gerai išmaišome. Jei turimos slyvos yra rūgštokos, galima įdėti šiek tiek cukraus.
  8. 8. Tešlos pagrindą klojame į kepimo formą ir sukrečiame slyvų įdarą. Ant viršaus kryžiuodami išdėliojame tešlos juosteles iš kito lakšto.
  9. 9. Likusį kiaušinio trynį išplakame su šlakeliu pieno ir teptuku aptepame pyrago viršų.
  10. 10. Pyragą dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame maždaug 20 minučių, po to sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių ir kepame dar apie 20-30 minučių.
  11. 11. Iškepusio pyrago viršų apibarstome cukrumi ir padedame atvėsti 3 valandoms.
  12. 12. Patiekiame vieną arba su plakta grietinėle. Skanaujame!
  13. 13. Rekomendacija: Daugiau slyvų pyragų receptų rasite: Slyvų pyragai.