1. Iš pradžių suberiame į dubenį 200 gramų miltų ir supjaustome sviestą.
2. Vietoje sviesto galima naudoti margariną (tokį patį kaip foto).
3. Tada viską pertriname rankomis.
4. Dedame kepimo miltelius, kiaušinių trynius ir cukrų.
5. Užmaišome tešlą, beriant likusius miltus (jeigu reikia). Jeigu tešla pernelyg biri, įpilame vieną šaukštą vandens.
6. Užtiesiame kepimo skardą popieriumi (galite imti 20×30 ar 25×30 formą) tokiu būdu, kad popieriaus kraštai truputį išlįstų už bortelių (tai daroma tam, kad po to būtų lengviau išimti kepinį iš formos).
7. Iškočiojame tešlą, apvyniojame ant kočėlo ir nuo kočėlo dedame į formos dugną.
8. Tolygiai paskirstome tešlą per visą formos ilgį.
9. Originale įprastai yra naudojama uogienę, bet mes šį kartą naudojame šaldytas uogas (išbarstome per visą tešlos paviršių).
10. Tada 4 kiaušinių baltymus (1 baltymas liks nuo kremo) suplakame su cukraus pudra, beriame krakmolą ir permaišome.
11. Subtilesniam skoniui, jeigu norisi, galima pabarstyti riešutais.
12. Tolygiai paskirstome morengą.
13. Pašauname formą su tešla į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 40 minučių (jeigu baltymai ima degti, uždengiame juos folija).
14. Kremo paruošimas: (per tą laiką, kol kepa paplotis, imamės kremo gamybos). Į nedidelį puodelį su nepridegančia danga įpilame pieną ir dedame cukrų, trynį, krakmolą, vaniliną, miltus, permaišome.
15. Verdame kremą ant mažos ugnies kol sutirštės, nuolatos maišant mentele. Paskui leidžiame atvėsti.
16. Išimame iš orkaitės paplotį ir leidžiame jam atvėsti.
17. Atsargiai perpjauname atvėsusį paplotį į dvi dalis. Išimame iš formos popieriaus pagalba.
18. Kai atvės kremas, suplakame sviestą ir dedame po šaukštą atvėsusio kremo, nuolatos plakant (jeigu yra gumuliukų, permaišome blenderiu mažu greičiu).
19. Pusę papločio pertepame kremu, uždengiame antra puse. Truputį prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą pastovėti maždaug 2 valandas (galite ir ilgiau).
20. Lenkiškas placekas "Pani Walevska" pagamintas! Padaliname jį į kelis gabaliukus ir mėgaujamės šiuo grožiu. Linkime jums skanaus!
Giedrė
tai man atrodo čia gaunas ne morengas tas traškus sausas, o toks putėsis labiau.
Atsakyti
Justina
Sveiki, ar galima kepti iš vakaro? Nepasileis skystis?
Atsakyti
Elvyra
Ačiū už receptą🙂 Viskas pavyko puikiai, tik dar neragautas, keliauja pailsėti, po to ant Šv. Velykų stalo 😘
Atsakyti
Inesa
Ačiū labai už receptą. Man šis pyragas pats skaniausias iš visų.
Atsakyti
aš visą laiką pagalvoju, kad morengas yra džiovinamas, o nekepamas tokioje karštoje orkaitėje
Atsakyti
Danguolė
Taip, ir man buvo įtartina.Jei kepi Aną Pavlovą, tai tikrai džiovinamas lėtai 100 C temperatūroje ir jis turi būti idealiai baltas.
Elena
Čia ne morengas, o pyragas su morengu. Kas liks iš pačio pyrago jeigu kepsit 100°C?
O su Ana Pavlova tai prajuokino moteriškė Danutė! :-)))) Desertas vadinasi Pavlova, be Anos ir be Matvejevnos :-)))
Daiva
Ačiū už receptą, šiandien kepiau, gavosi nuostabus pyragas
Atsakyti
Saule
Skanus, bet labai saldus, į kremą būtinai reikia rūgštelės, nes uogų rūgšties neužtenka..
Atsakyti
Ligita
Aš šiek tiek kitaip kepu, bus įdomu išbandyti jūsų variantą. Ačiū.
Atsakyti
Giedrė
Atsakyti
Justina
Atsakyti
Elvyra
Atsakyti
Inesa
Atsakyti
Ramutė
Atsakyti
brigita
Atsakyti
Violeta
Atsakyti
Vida
Atsakyti
Aušra D.
Atsakyti
Irena
Atsakyti
Laima straksiene
Atsakyti
Salvė Papšiene
Atsakyti
Danguolė
Atsakyti
Zuzana
Atsakyti
Ausra Aurelijus
Atsakyti
rima
Nijole Švediene
Atsakyti
Danguolė
Elena
Daiva
Atsakyti
Saule
Atsakyti
Ligita
Atsakyti