Man tai kulinarinis šedevras: lenkiškas placekas "Pani Walevska"

2020-02-16 Autorius oSkanu.lt

Man tai kulinarinis šedevras: lenkiškas placekas "Pani Walevska"
Jei pasakius tiesą, aš pati nieko skanesnio ir gražesnio nesu iki šiol valgiusi!

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • cukrus: 50 gramų
    • sviestas: 100 gramų (iš šaldytuvo)
    • kiaušinių tryniai: 3
    Kremui:
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: 250 mililitrų
    • cukrus: 50 gramų
    • kiaušinių tryniai: 1
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio
    • sviestas: 100 gramų (kambario temperatūros)
    Morengui:
    • kiaušinių baltymai: 4
    • cukraus pudra: 125 gramų
    • krakmolas: 0,5 valgomojo šaukšto
    Taip pat:
    • šaldytos uogos: 225 gramų
    • migdolai: 60 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių suberiame į dubenį 200 gramų miltų ir supjaustome sviestą.
  2. miltai dubenyje su supjaustytu sviestu
  3. 2. Vietoje sviesto galima naudoti margariną (tokį patį kaip foto).
  4. margarinas
  5. 3. Tada viską pertriname rankomis.
  6. pertrinti miltai
  7. 4. Dedame kepimo miltelius, kiaušinių trynius ir cukrų.
  8. miltai su kepimo milteliais, kiaušinių tryniais ir cukrumi
  9. 5. Užmaišome tešlą, beriant likusius miltus (jeigu reikia). Jeigu tešla pernelyg biri, įpilame vieną šaukštą vandens.
  10. užmaišyta tešla
  11. 6. Užtiesiame kepimo skardą popieriumi (galite imti 20×30 ar 25×30 formą) tokiu būdu, kad popieriaus kraštai truputį išlįstų už bortelių (tai daroma tam, kad po to būtų lengviau išimti kepinį iš formos).
  12. ištiesta kepimo forma
  13. 7. Iškočiojame tešlą, apvyniojame ant kočėlo ir nuo kočėlo dedame į formos dugną.
  14. tešla dedama į formą
  15. 8. Tolygiai paskirstome tešlą per visą formos ilgį.
  16. tešla per visą formos ilgį
  17. 9. Originale įprastai yra naudojama uogienę, bet mes šį kartą naudojame šaldytas uogas (išbarstome per visą tešlos paviršių).
  18. tešla su šaldytomis uogomis
  19. 10. Tada 4 kiaušinių baltymus (1 baltymas liks nuo kremo) suplakame su cukraus pudra, beriame krakmolą ir permaišome.
  20. kiaušinių baltymai suplakti su cukraus pudra
  21. 11. Subtilesniam skoniui, jeigu norisi, galima pabarstyti riešutais.
  22. 12. Tolygiai paskirstome morengą.
  23. paskirstytas morengas
  24. 13. Pašauname formą su tešla į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 40 minučių (jeigu baltymai ima degti, uždengiame juos folija).
  25. dedame kepti
  26. 14. Kremo paruošimas: (per tą laiką, kol kepa paplotis, imamės kremo gamybos). Į nedidelį puodelį su nepridegančia danga įpilame pieną ir dedame cukrų, trynį, krakmolą, vaniliną, miltus, permaišome.
  27. kremas
  28. 15. Verdame kremą ant mažos ugnies kol sutirštės, nuolatos maišant mentele. Paskui leidžiame atvėsti.
  29. išvirtas kremas, paliktas atvėsti
  30. 16. Išimame iš orkaitės paplotį ir leidžiame jam atvėsti.
  31. paplotis paliktas atvėsti
  32. 17. Atsargiai perpjauname atvėsusį paplotį į dvi dalis. Išimame iš formos popieriaus pagalba.
  33. perpjautas paplotis į dvi dalis
  34. 18. Kai atvės kremas, suplakame sviestą ir dedame po šaukštą atvėsusio kremo, nuolatos plakant (jeigu yra gumuliukų, permaišome blenderiu mažu greičiu).
  35. kremas su sviestu
  36. 19. Pusę papločio pertepame kremu, uždengiame antra puse. Truputį prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą pastovėti maždaug 2 valandas (galite ir ilgiau).
  37. papločiai pertepti kremu
  38. 20. Lenkiškas placekas "Pani Walevska" pagamintas! Padaliname jį į kelis gabaliukus ir mėgaujamės šiuo grožiu. Linkime jums skanaus!
  39. supjaustytas pani walevska

Giedrė

tai man atrodo čia gaunas ne morengas tas traškus sausas, o toks putėsis labiau.
Atsakyti

Justina

Sveiki, ar galima kepti iš vakaro? Nepasileis skystis?
Atsakyti

Elvyra

Ačiū už receptą🙂 Viskas pavyko puikiai, tik dar neragautas, keliauja pailsėti, po to ant Šv. Velykų stalo 😘
Atsakyti
Man tai kulinarinis šedevras: lenkiškas placekas "Pani Walevska"

Inesa

Ačiū labai už receptą. Man šis pyragas pats skaniausias iš visų.
Atsakyti

Ramutė

Ačiū už receptą. Puikus pyragas gavosi.
Atsakyti
Man tai kulinarinis šedevras: lenkiškas placekas "Pani Walevska"

brigita

Aciu uz nuostabu recepta gavos super😊❤️
Atsakyti
Man tai kulinarinis šedevras: lenkiškas placekas "Pani Walevska"

Violeta

Ačiū, labai aiškiai ir suprantamai parašėte receptą🤭
Atsakyti

Vida

Jau tapo pastovus šeimos kepinys per šventes. Tikrai nuostabus pyragas ir verta gaminti. 💖
Atsakyti

Aušra D.

Dariau. Gavosi. Patiko.
Atsakyti

Irena

Na,kur morengas-ten ir gaminys nuostabus gaunasi!!!! Įdomus variantas, perpjaunant...pabandysiu.
Atsakyti

Laima straksiene

Išbandžiau, labai visiems patiko
Atsakyti

Danguolė

Nuoširdžiai dėkoju už receptą, į kremą dar patarkavau citrino žievelės ir įspaudžiau sulčių. Nuostabus pyragas :)
Atsakyti
Man tai kulinarinis šedevras: lenkiškas placekas "Pani Walevska"

Ausra Aurelijus

Šiandien pasigaminau, nuostabus skonis 🤗
Atsakyti

rima

sveiki,o sviestą iki baltumo išplakti?Ačiū!

Nijole Švediene

aš visą laiką pagalvoju, kad morengas yra džiovinamas, o nekepamas tokioje karštoje orkaitėje
Atsakyti

Danguolė

Taip, ir man buvo įtartina.Jei kepi Aną Pavlovą, tai tikrai džiovinamas lėtai 100 C temperatūroje ir jis turi būti idealiai baltas.

Elena

Čia ne morengas, o pyragas su morengu. Kas liks iš pačio pyrago jeigu kepsit 100°C? O su Ana Pavlova tai prajuokino moteriškė Danutė! :-)))) Desertas vadinasi Pavlova, be Anos ir be Matvejevnos :-)))

Daiva

Ačiū už receptą, šiandien kepiau, gavosi nuostabus pyragas
Atsakyti

Saule

Skanus, bet labai saldus, į kremą būtinai reikia rūgštelės, nes uogų rūgšties neužtenka..
Atsakyti

Ligita

Aš šiek tiek kitaip kepu, bus įdomu išbandyti jūsų variantą. Ačiū.
Atsakyti
Kokosinis pyragas su kefyru
(15)