Beatos graikinių riešutų pyragas

2023-07-29 Autorius oSkanu.lt

Beatos graikinių riešutų pyragas
Pasiėmiau šią vasarą išvirtos braškių uogienės, nes norėjau labai jau paragauti. Paragavau - labai skanu. Ir nusprendžiau, kad reikia su ja iškepti pyragą. Ne bet kokį, o labai skanų Beatos graikinių riešutų pyragą su šiek tiek uogienės. Šį receptą buvau jau gaminusi kelis kartus ir žinojau, kad jis puikiai pavyks ir šį kartą. Tik iki šiol niekada nebuvau nufotografavusi, tačiau šį kartą šią klaidą ištaisiau ir dabar dalinuosi juo su Jumis visais, kad galėtumėte ir Jūs pasilepinti, ir visą savo šeimą palepinti. Tad pradedam gamybą jau dabar! 

Ingredientai

    Biskvitui:
    • miltai: 320 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 170 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • grietinė: 100 gramų
    Įdarui:
    • graikiniai riešutai: 300 gramų (puikiai tinka ir kiti mėgstami)
    • romas: 50 mililitrų
    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • tiršta uogienė: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
  2. 2. Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio ir pastarąjį gerai išplakame su cukrumi, lydytu sviestu ir grietine.
  3. 3. Tada pamažu suberiame miltus ir išminkome tešlą. Paruošta tešla turi gerai kočiotis, tad jeigu trūksta miltų, galite jų dar šiek tiek įberti.
  4. 4. Gautą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve maždaug pusvalandį.
  5. 5. Po to tešlą iškočiojame ir išklojame riebalais išteptą kepimo indą.
  6. 6. Kepame maždaug 10-15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros.
  7. 7. Įdaras: Riešutus nuplauname, užpilame romu ir paliekame kuriam laikui mirkti.
  8. 8. Į keptuvėje išlydytą sviestą pamažu supilame cukrų ir nuolatos maišydami kepiname, kol masė ims skrusti ir tirštėti.
  9. 9. Tada supilame grietinėlę ir nuolatos maišome, kad nesusidarytų gumuliukų.
  10. 10. Po maždaug 2-3 minučių supilame riešutus su romu ir kepame dar maždaug 4 minutes.
  11. 11. Iš orkaitės išimame biskvitą, jį sutepame uogiene ir supilame riešutų masę.
  12. 12. Kepame maždaug 20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol pyragas gražiai apskrunda. Skanaujame!
  13. riešutinis pyragas
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau riešutų pyragų receptų rasite: Riešutų pyragai.
Beatos graikinių riešutų pyragas
Beatos graikinių riešutų pyragas

Daiva

Labai gerbiu Beatą, bet daugelis vyresnio amžiaus žmonių jos pyragų nevalgo, nes visi receptai be išimties su riešutais, mes jų nesukramtom, keptume, bet mums reikia minkštų gaminių.
Atsakyti
Pinca - kroatiškas Velykų pyragas
(1)