Braškių Maskarpone sūrio kreminis tortas

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Braškių Maskarpone sūrio kreminis tortas

Ingredientai

    • 1 1/2 puodelio kvietinių miltų
    • 125 g šalto supjaustyto sviesto
    • 1 1/2 puodelio žemės migdolų
    • 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros (dar 1 pasidėti atskirai)
    • 2 1/2 puodelio tirštos grietinėlės patiekimui
    • braškės: 500 g
    • šaltas vanduo: 2,5 valgomojo šaukšto
    Kremas
    • 250 g Maskarponės sūrio
    • 1/2 puodelio rudojo cukraus
    • 3 kiaušiniai
    • 1 valgomasis šaukštas vanilės pupelių pastos
    • 1/2 puodelio grietinėlės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sudėkite miltus į didelį dubenį. Įdėkite sviesta ir pirštais suminkykite su miltais, kad susiformuotų gumuliukai. Įmaišykite migdolus ir cukraus pudrą. Įpilkite atšaldytą vandenį ir maišykite peiliu, kol masė pradės darytis vientisa.
  2. 2. Pagamintą tešlą sudėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus. Iškočiokite tešlą ir sudėkite į 28 x 20 cm dydžio tortų kepimo skardą. Apipjaustykite kraštus. Palaikykite šaltoje vietoje 20 minučių.
  3. 3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C arba 160°C su ventiliatoriumi. Sudėkite tešlą ant kepimo popieriaus į skardą ir pripildykite ją sausų ryžių. Kepkite 15 min, tada išimkite ryžius ir kepkite dar 15 min, kol lengvai paruduos. Visiškai atšaldykite prieš sudedant įdarą.
  4. 4. Sumaišykite maskarponę, cukrų, kiaušinius ir vanilę dubenyje ir išplakite iki vientisos masės. Po truputį supilkite grietinėlę nuolatos plakdami. Supilkite masę ant torto ir pakepkite 25 minutes, kol masė sukietės ir langvai paruduos. Atšaldykite.
  5. 5. Prieš patiekiant, uždėkite braškių ir cukraus pudros. Palikite 5 minutėms, po truputį pavartant braškes, kad cukrus ištirptų. Prieš patiekiant, uždėkite dar braškių ir patiekite su grietinėle.
Veganiškas šokoladinis tortas su lengvai šokoladiniu kremu
(5)
Šoko-bananinis tortas
(7)
Helovino tortas - Rudens džiazas
(2)