1. Pirmiausia braškes nuplaukite, nugnybkite kotelius bei sutrinkite trintuvu (turi likti braškių gabalėlių, neturi būti tyrė). Suverskite į puodą, užberkite nuplautas bei perrinktas mėlynes ir užkaiskite. Virkite nuolatos maišydamos, kad nesviltų.
2. Pradėjus kilti garams, pamažu maišydamos supilkite uogienių cukrų bei užvirinkite. Ant nedidelės ugnies leiskite lengvai kunkuliuoti maždaug 10 minučių. Nuolatos maišykite. Likus 5 minutėms, dėkite saują bazilikų.
3. Tada išjunkite ugnį, supilstykite uogienę į švarius indelius bei užsukusios palaikykite parą pastačiusios juos aukštyn kojomis. Skanaus!
4. Pastebėjimas: Bazilikus prieš pilstant uogienę į stiklainius galite išrankioti, jei bijosi intensyvesnio jų aromato (galite surišti į ryšulėlį prieš metant į puodą, kad būtų lengva juos išimti). Tačiau man pačiai jie visiškai netrukdo.