Bulvės, keptos druskoje

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Bulvės, keptos druskoje

Ingredientai

    • mažos bulvės: 500 gramų (plona luobele)
    • rupi jūros druska: 500 gramų
    • džiovinti rozmarinai: 2-3 šakelės (arba čiobreliai)
    • česnako skiltelės: 4-5
    • Romos kmynai (kuminas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į kepimo skardą plonu sluoksniu priberiame druskos, sudedame bulves bei užberiame likusia druska. Tiek, kad druska bulves beveik visiškai užklotų.
  2. 2. Tuomet pabarstome džiovintomis žolelėmis (puiku, jei turime šviežių), įsmeigiame į druską kelias česnako skilteles, įberiame porą žiupsnių kumino.
  3. 3. Galiausiai kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.
Geriausi cepelinai su faršu
(2)
Bulvių "kišenėlės"
(5)