Česnakiniai vištienos sparneliai orkaitėje

2024-09-16 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Česnakiniai vištienos sparneliai orkaitėje
Česnakiniai sparneliai orkaitėje – tai nepaprastai skanus ir kvapnus patiekalas, kuriam būdingas sodrus česnako aromatas ir švelniai rūgštus pomidorų padažo skonis. Sparneliai marinuojami pomidorų padaže, sumaišytame su šviežiu česnaku, sojos padažu, kad padažas įgautų saldžiarūgštį balansą. Marinuoti sparneliai kepami orkaitėje, dėl pomidorų padažo jie tampa dar sultingesni ir įgauna intensyvų skonį.

Redaktorės Vaidos komentaras - gamindama tokius sparnelius visuomet pasidžiaugiu, kad juos paruošti labai paprasta, o geriausia dalis - visą darbą atlieka orkaitė. Garnyrą mėgstu pasirinkti irgi paprastą - virti birūs ryžiai ar puri bulvių košė. Žinoma, be daržovių negalima apsieiti, renkuosi tiesiog agurkų lazdeles arba pomidorų salotas su grietine. Taip paprasta, bet labai gardu. 

Ingredientai

    • Vištų sparneliai: 1kg (vidurinės dalys)
    • Pomidorų padažas: 4 valg.š
    • Sojų padažas: 1 valg.š.
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg.š.
    • Džiovinti čiobreliai: šiek tiek 
    • Česnakai: 3 skiltelės 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną sudėti į didelį dubenį.
  2. 2. Į kitą dubenėlį sudėti pomidorų padažą. sojų padažą, alyvuogių aliejų, įspausti česnakus ir berti džiovintų čiobrelių. Sumaišyti ir supilti ant vištienos.
  3. 3. Vištieną gerai išmaišyti, kad visi sparneliai pasidengtų padažu. Dubenį uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą marinuotis kuo ilgiau, bet ne trumpiau nei valandą.
  4. 4. Vištieną išdėlioti kepimo skardoje ir kepti ki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 45min. Praėjus pusei kepimo laiko sparnelius apversti.
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Mišrainė "Mįslė svečiams"
(11)
Vištienos salotos (mišrainė) su obuoliu
(3)