Cezario salotos su vištiena ir skaniu padažu

2025-03-10 Autorius oSkanu.lt

Cezario salotos su vištiena ir skaniu padažu
Pačios nuostabiausios naminės cezario salotos su vištiena. Tikriausiai skanesnio varianto ir nesu gaminusi, nors išbandžiau pačių įvairiausių skirtingų variacijų. Vyras taip pat visada sako, kad gaminčiau tik šitaip ir nebedaryčiau kažkokių pakeitimų. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors tradicinis receptas reikalauja romaninių salotų, puikiai tinka ir Iceberg'o salotos, kurios suteikia dar daugiau traškumo. Jei neturite parmezano sūrio, galite naudoti kietą Džiugo sūrį arba Grana Padano. Vietoje vištienos krūtinėlės galima naudoti vištienos šlaunelių mėsą, kuri yra sultingesnė, arba net keptas krevetės tiems, kas mėgsta jūros gėrybes. Skrebučiams galite naudoti įvairias duonos rūšis - nuo baltos iki ruginės ar viso grūdo, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų. Jei neturite Dijon garstyčių, galite naudoti paprastas garstyčias, nors skonis bus šiek tiek kitoks. Vusterio padažą galima pakeisti sojos padažu sumaišytu su trupučiu citrinos sulčių ir žiupsneliu cukraus. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Tobuloms Cezario salotoms svarbu išlaikyti salotų traškumą, todėl jas reikėtų sumaišyti su padažu tik prieš pat patiekiant. Jei ruošiate salotas iš anksto, laikykite visus komponentus atskirai ir sumaišykite paskutinę minutę. Skrebučiai bus ypač traškūs, jei juos kepsite alyvuogių aliejuje su trupučiu česnako. Vištienos krūtinėlę geriausia marinuoti prieš kepimą - užtenka alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir prieskonių. Padažui svarbiausia nepervirti kiaušinio - jis turi būti vos šiltas ir tekančiu tryniu, tai suteiks padažui kreminį konsistenciją. 

Ingredientai

    • Romaninių salotų: 1 didelė galva (arba 1 Iceberg'o salota) 
    • Vištienos krūtinėlės: 500 g 
    • Skrebučių (krutonų): 100 g 
    • Tarkuoto parmezano sūrio: 100 g 
    • Alyvuogių aliejaus: 100 ml 
    • Druskos: pagal skonį 
    • Juodųjų pipirų: pagal skonį 
    • Prieskoninių žolelių: pagal skonį 
    Padažas:
    • Vusterio padažo: 1 arbatinio šaukštelio (Kitaip Verdčesterio padažo)
    • 1 kiaušinio
    • 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
    • 1 skiltelės česnako
    • 1 šaukštelio Dijon garstyčių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia salotas nuplaukime, nusausinkime bei dėkime į šaldytuvą, kol pakepsime vištieną, bei pasigaminsime skrebučius bei skanų padažą.
  2. 2. Toliau ruošiame cezario salotų padažą: Kiaušinį panardinkite į verdantį vandenį ir virkime 1,5-2 minutes (ne ilgiau). Paskui apliejame šaltu vandeniu bei palaukiame kol atauš.
  3. 3. Česnaką išspaudžiame. Į dubenėlį dedame Vusterio padažą, citrinos sultis, garstyčias, česnaką, nuluptą labai minkštai virtą kiaušinį, pagardinsime druską ir pipirais.
  4. 4. Dubenėlio turinį gerai išplakame plakikliu, plona srovele pilame aliejų bei dar plakame, kol padažas sutirštėja.
  5. 5. Tada vištienos krūtinėlę supjaustote nedideliais gabalėliais.
  6. 6. Vištienos gabaliukus pagardina prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais.
  7. 7. Įkaitinsite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pakepinsite vištienos gabaliukus iki auksinės spalvos.
  8. 8. Kol vištiena kepa, paruošti skrebučius galite supjaustydami duoną kubeliais ir pakepindami juos orkaitėje arba keptuvėje su trupučiu aliejaus ir česnako.
  9. 9. Galiausiai, į lėkštę dėsite suplėšytas salotas, sudėliojate keptos vištienos gabalėlius, aplieti skaniuoju padažu, apibarstote skrebučiais bei tarkuotu parmezano sūriu.
  10. 10. Patiekalą puošti galima šviežiomis petražolėmis arba baziliko lapeliais. Tikras skanumėlis!

Vilma Kriaučiūnienė

Nerealiausios cezario salotos su vištiena :) Galima valgyti ir valgyti!
Atsakyti

Evelina

Cezario salotos su vištiena mūsų šeimoje vienas mėgiamiausių patiekalų. Tikriausiai valgome bent kartą per savaitę ir niekaip neatsibosta. Nors kartais vištieną pakeičiam į kalakutieną. Šiame recepte pateiktas padažiukas taip pat mums labai tinka ir patinka, draugės visada klausia "kur pirkau tokios skanaus padažo?" :) bet paslapčių neišduodu:))
Atsakyti

Vaida

Pritariu Evelinai dėl šio padažo. Fantastiškai skanus jisai ir labai tinka prie cezario salotų. :) Rekomenduoju išmėginti, kas dar nemėginote:)
Atsakyti

Natalija

O kiek aliejaus ir kokio i padažą pilti?
Atsakyti

Ausma

kiek pilti aliejaus į šį padažą?
Atsakyti

Urtė

Ačiū už puikų padažo receptą, dažnai nusivildavau rezultatų ir pagaliau išbandžiusi šį likau be galo patenkinta:)) Nuo šiol gaminu tik su šiuo padažu. Ir reikalingi produktai visada būna šaldytuve;) Mano šeimos mėgstamiausios salotos, pagardintos šiuo padažu tiesiog tobulos. Nuoširdus ačiū!
Atsakyti

Nijolė

Cezario salotos Man yra mėgstamiausių salotų sąraše, receptas labai aiškus, bent kas gali pasigaminti😀

Coliuke

Nuostabus receptas!!! Tokiu skaniu salotu net restorane nesu valgiusi. Padazas - super!!! Pirma karta per 20 metu pavyko cezario salotis 😁
Atsakyti

Coliuke

Pirma karta per 20 metu man pavyko pagaminti cezario salotas - diiidelis aciu uz nuostabu recepta!
Atsakyti

Eglė

Nelabai supratau. Kiaušinį reikia sublenderiuoti kartu su padažui skirtais ingredientais?
Atsakyti
Šviežių daržovių salotos
(5)
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
(1)