Pačios nuostabiausios naminės cezario salotos su vištiena. Tikriausiai skanesnio varianto ir nesu gaminusi, nors išbandžiau pačių įvairiausių skirtingų variacijų. Vyras taip pat visada sako, kad gaminčiau tik šitaip ir nebedaryčiau kažkokių pakeitimų. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradicinis receptas reikalauja romaninių salotų, puikiai tinka ir Iceberg'o salotos, kurios suteikia dar daugiau traškumo. Jei neturite parmezano sūrio, galite naudoti kietą Džiugo sūrį arba Grana Padano. Vietoje vištienos krūtinėlės galima naudoti
vištienos šlaunelių mėsą, kuri yra sultingesnė, arba net keptas
krevetės tiems, kas mėgsta jūros gėrybes. Skrebučiams galite naudoti įvairias duonos rūšis - nuo baltos iki ruginės ar viso grūdo, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų. Jei neturite Dijon garstyčių, galite naudoti paprastas garstyčias, nors skonis bus šiek tiek kitoks. Vusterio padažą galima pakeisti sojos padažu sumaišytu su trupučiu citrinos sulčių ir žiupsneliu cukraus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Tobuloms Cezario salotoms svarbu išlaikyti salotų traškumą, todėl jas reikėtų sumaišyti su padažu tik prieš pat patiekiant. Jei ruošiate salotas iš anksto, laikykite visus komponentus atskirai ir sumaišykite paskutinę minutę. Skrebučiai bus ypač traškūs, jei juos kepsite alyvuogių aliejuje su trupučiu česnako. Vištienos krūtinėlę geriausia marinuoti prieš kepimą - užtenka alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir prieskonių. Padažui svarbiausia nepervirti kiaušinio - jis turi būti vos šiltas ir tekančiu tryniu, tai suteiks padažui kreminį konsistenciją.
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti
Evelina
Atsakyti
Vaida
Atsakyti
Natalija
Atsakyti
Ausma
Atsakyti
Urtė
Atsakyti
Nijolė
Coliuke
Atsakyti
Coliuke
Atsakyti
Eglė
Atsakyti