vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio (arba migdolų esencija)
Glajui:
miltelinis cukrus: 0,5 puodelio
vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio (arba migdolų esencija)
pienas: ~3 arbatinių šaukštelių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet dubenėlyje elektriniu plaktuvu išplakame rikotą, cukrų, kiaušinį bei cinamoną. Skardą (naudota 32×42 centimetrų) išklojame su kepimo popieriumi, patepame jį aliejumi bei supilame skystą masę.
3. Tolygiai paskirstome per visą plotą bei dedame į orkaitę. Kepame maždaug 10 minučių. Ištraukiame bei pravėsiname.
4. Tada į dubenį mušame kiaušinius bei gerai išplakame (maždaug 2 minutes), suberiame cukrų ir dar plakame maždaug 2 minutes, kol masė pabals ir pasidarys kreminė. Beriame miltus, sodą (juos tarpusavyje truputį sumaišius), užmaišome tešlą.
5. Supilame vandenį, esenciją bei dar pamaišome, kol masė paliks vientisa. Gausis ganėtinai skysta tešla. Supilame ją ant pravėsusio rikotos sūrio pagrindo, taip pat tolygiai paskleidžiame tešlą per visą plotą, dedame atgal į orkaitę bei kepame dar apie 20 minučių.
6. Ištraukusios iš orkaitės viską darome ganėtinai greitai, kol biskvitas dar yra karštas. Apverčiame jį cinamonine puse į viršų, atsargiai nuimame kepimo popierių, išilgai supjaustome į 5 juostas (jei pyrago norisi žemesnio, galite supjaustyti į 6).
7. Imame 1 juostą bei greitai susukame į ritinėlį, dedame jį šalia kitos juostos bei sukame toliau, taip susukame visas juostas į vieną didelį vyniotinį.
8. Po to nedideliame dubenėlyje sumaišome glajui nurodytus ingredientus. Pašlakstome juo pyragą. Skanaujame!